Ölüme kafa tutuyorlar!

İstanbul Eyüp’te geçen hafta denizde RİP akıntısına kapılarak boğulan üç kız kardeşin öldüğü sahilde, yüzlerce kişi dün yine tüm uyarılara rağmen yüzmeye devam ediyorlardı

Ölüme kafa tutuyorlar!
16 Temmuz 2012 Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi, 2.000 kez okundu.

 

Eyüp Ağaçlı köyü sahilinde denize girmenin yasak olduğu bölgede geçen hafta Bahar, Elif ve Narin Ulutekin adlı kız kardeşin hayatını kaybetmesinin ardından dün aynı sahile yine akın vardı. “Denize girmek tehlikeli ve yasaktır” uyarılarına aldırmayan vatandaşları jandarma bile engelleyemiyor.
 
Bu yaz döneminin en acı deniz haberi geçen hafta Eyüp Ağaçlı sahilinden gelmişti. Tehlikeli ve yasak bölgede denize giren üç kız kardeş denizde RİP akıntısına kapılarak, bir anda kaybolmuş ve deniz cansız bedenleri ancak saatler sonra vermişti. Bu acı olaydan bir hafta sonra aynı plajı dolaştık. Maalesef manzara aynı... Yıllardır denizden kum alındığı için son derece riskli bir hale gelen bölgede halk denize girmeye devam ediyor. Hem de tehlike ve yasak uyarılarının yer aldığı levhalara rağmen...
 
‘Sadece uyarıyoruz’
Plajda bu kez cankurtaranlar da var. Sahilden risk oluşturacak kadar uzaklaşanlar anonslarla uyarılıyor. Riskli bölgeyi geçenler için yapılabilecek tek şey bu anons. Zira ne bir zodyak bot ne de el yordamıyla kullanılabilecek bir kayık var.
 
Bölgenin güvenliğinden sorumlu bir yetkili, düzensizlikten şikayetçi, “Burası ya plaj sistemine göre yeniden düzenlenmeli ya da tamamen kapatılmalı” diyor.
 
Mantarlarla geçiçi önlemler aldıklarını belirten yetkili, “Halkın en azından kıyılarda yüzebilmesi için böyle bir önlem aldık. Cankurtaran anonslarını kimse dinlemiyor. Anonstan başka bir yaptırımımız yok. Zodyak botumuz olsa gidip sınırı geçenlere müdahale edebiliriz belki ama böyle bir imkanımız da yok. Bu yıl küçük önlemlerle geçecek, seneye buranın plaj yapılması için Eyüp Kaymakamlığı girişimlerde bulunacak” diye anlatıyor.
Plajda cankurtaranlara ek olarak bir ambulans ekibi de sürekli bekliyor. Jandarmanın “Denize girmek yasaktır” anonsları ise serinlemek isteyenler için metalik bir gürültü olmaktan öteye gidemiyor.

Milliyet