"Ölümü ona yakıştıramıyorum"

özcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, 'Birand öldü' haberleri sonrası açıklamada bulundu.

Ölümü ona yakıştıramıyorum
17 Ocak 2013 Perşembe 20:02 tarihinde eklendi.

 

Kanal D Ana Haber anchormani usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın öldüğüne yönelik sosyal medyada başlayan haberler sonrası, aynı medya grubunda çalışanlar da twitter'dan 'Başımız sağolsun, Birand vefat etti' mesajları paylaşınca ortalık karıştı. Öyle ki Basın Konseyi bile Birand için başsağlığı mesajı yayınladı. Haberler sonrası önce Birand'ın oğlu daha sonra ise tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi. Usta gazetecinin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü kaydedildi.
 
HABERİ SİLİVRİ'DEN ALDI
Silivri'den Mehmet Ali Birand'ın kaldığı hastaneye doğru yola çıkan Uğur Dündar da gelişmeler üzerine açıklamada bulundu. Mehmet Ali Birand’la ilgili haberi alır almaz Silivri’den İstanbul’a doğru yola çıkan Uğur Dündar, şöyle konuştu:
 
"ÖLÜMÜ ONA YAKIŞTIRAMIYORUM"
"Mehmet Ali Birand çok iyi bir gazeteciydi.. Geride çok iyi röportajlar, kitaplar, belgeseller bıraktı.. 3.5 yıl kadar önce ilk hastalandığı günlerde aynı binada çalışıyorduk biz. Odasına gittim; ‘Mehmet Ali, hayat bir var bir yok.. Mesleki rekabeti bir yana bırakalım.. Birbirimizi kırdıysak da affedelim’ dedim.. Kalktı, bana sarıldı, beni öptü ve helalleştik. Ben Birand’a ölümü hiç konduramıyorum.. "