Ömer Güney'den çarpıcı itiraf!

Paris’te PKK’lı üç kadını öldürmek suçundan tutuklu bulunan Ömer Güney’in, avukatına yaptığı açıklamaları ailesi açıkladı

Ömer Güneyden çarpıcı itiraf!
25 Şubat 2013 Pazartesi 09:53 tarihinde eklendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te, PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’i öldürdüğü iddia edilen Ömer Güney halen tutuklu bulunuyor.

 
Vatan Gazetesi'nden Kenan Butakın'ın ulaştığı bilgilere göre, Ömer Güney’in amcası Ahmet Güney, yeğeninin Fransa adli makamlarının atadığı avukatına cinayeti işlemediğini, elinde ise vuran kişilerle ilgili büyük deliller olduğunu söylediğini aktardı:
 
KATLİAMI YAPANLARI BİLİYORUM
 
“Biz Ömer’in suçlu olduğuna inanmıyoruz. Olaydan sonra çekilmiş bazı görüntüleri ortaya çıktı. Cinayetler işlendikten sonra binanın önünde olay sonrasını arkadaşıyla izlediği video bu. Kendi kaldığı evinden çıkarak olay yerine gidiyor. Orada bir arkadaşına ‘nasıl olur ben daha 2 saat önce buradaydım’ diyor. Ömer zaten olaydan 1 hafta sonra nasıl yardımcı olabilirim diye kendisi gidiyor polise. Bakıyorlar görüntülerdeki en son çıkan o ve hemen gözaltına alıyorlar. Kendisi suçu kabul etmiyor zaten. Vuran kişiler için de avukatına ‘Elimde büyük deliller var, katliamı yapan kişiyi biliyorum’ demiş. Ama bu konuda ne yapıldı bilmiyoruz.”
 
SUÇ AVUKATTA MI?
 
Ömer Güney’in iddiasına rağmen hala tutuklu bulunması ve faillerin yakalanmaması aileyi rahatsız ediyor. Aile, bu ifadelere rağmen Güney’in tutuklu bulunmasında ise suçu avukatta buluyor.
 
Fransa adli makamlarının atadığı avukatın, Ömer’i yeteri kadar savunmadığına inanan aile yeni avukat arıyışına girdi. Avukatlarla görüşmelerde 30-40 bin Euro ücret istenmesi üzerine, aile gerekli kaynağı bulmak için restaronlarını satılığa çıkardı. Baba İsmet Güney, internet yolu ile Saint Denis’te bulunan restaurantları ile ilgili bir satılık ilanı verdi.