Ömer Güney'in çözülemeyen 4 sırrı

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının katil zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney ile ilgili cevap bekleyen sorular var.

Ömer Güneyin çözülemeyen 4 sırrı
23 Ocak 2013 Çarşamba 09:02 tarihinde eklendi.

 

P3 PKK'lı kadının infaz edildiği olayın üzerindeki sır perdesi aydınlatılamadı. Ortada cevap bekleyen sorular var. Gazeteler bugün Paris'teki cinayetin ve katil zanlısının bilinmeyenlerini yazdı.
 
Habertürk gazetesi "Mermide 2'nci DNA" başlığıyla verdiği haberde 10 mermiden birinde Ömer Güney'i ait olmayan DNA izinin çıktığı belirtiliyor. Polis "8 mermiyi Ömer attı, 2'si belli değil" diyor. Gazete ayrıca 4 kritik soruyu soruyor
 
1 - Geçen yıl 3 kez geldiği Türkiye’de ne yaptığı belli değil.
 
2 - Silah kullanmayı nasıl ve nerede öğrendiği belirsiz.
 
3 - Roj TV’de çalışan sevgilisi, Sakine Cansız’la sorunlu.
 
4 - Ailesi MHP’li birini Kürt derneğine kim, nasıl kabul etti? 
 
AİLE MHP'Lİ Mİ?
 
Haberde Ömer Güney'in doğduğu Sivas Şarkışla Polatpaşa Köyü'nün muhtarı Ahmet Öztürk'ün “Ailenin tümü MHP’ye oy verir. Başka kimseye oy çıkmaz onlardan” şeklindeki sözlerine yer veriliyor.
 
SEVGİLİSİ İLE CANSIZ KAVGALI MIYDI?
 
İddiaya göre, Almanya’da 2003’te evlenen Güney, 2011’de eşinden boşandı, daha sonra Roj TV’de çalışan Gülay A. isimli bir PKK’lı ile aşk yaşamaya başladı. 2012 yılında Türkiye’ye üç defa giriş çıkış yapan Güney, daha sonra yeniden Almanya’ya döndü. Kız arkadaşı Gülay A.’nın Sakine Cansız’la kişisel anlaşmazlık içinde olması nedeniyle olayı gerçekleştirdiği iddiası örgüt kaynakları tarafından reddedildi.
 
3 KEZ TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTI İDDİASI
 
Ömer Güney ile ilgili ayrıntılar bununla sınırlı değil. Ağustos ve Ekim ayları arasında toplam üç kez Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı belirtilen haberde, Güney'in 2011'den beri sevgilisi olduğu iddia edilen Gülay A.'nın da Fransa'da ROJ TV'ye muhabirlik yaptığı belirtiliyor.
 
KARA KEMAL
 
Terör örgütü çevrelerince, yapılan araştırmada, Ömer Güney’in, “Kara Kemal” kod adını kullandığı iddiası ortaya atıldı. Örgüt çevreleri Kara Kemal’in, “İttihat ve Terakki’nin yöneticilerinden, karakol Teşkilatı’nın kurucusu” olduğunu belirtti.
 
325 NOLU ÜYE
 
Fransız savcı, cinayet zanlısı olarak tutuklanan Sivas Şarkışla doğumlu Ömer Güney’in 2 yıldır Kürt ortamına gidip geldiğini ancak gerçekte kim olduğunun tespit edilemediğini, bağlantılarının araştırıldığını açıklamıştı. Bu açıklamadan hemen sonra Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKA) Güney’in derneğe üye belgesini kamuoyuyla paylaştı. 18 Kasım 2011 tarihli üyelik belgesinde, 325 numaralı üye olarak gözüken Güney’in 16 Nisan 1982 Sivas doğumlu olduğu görülüyor.