Ömer Özkan'a yılın hekimi ödülü

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık Sen) tarafından 'yılın hekimi' ödülü verildi.

Ömer Özkana yılın hekimi ödülü
09 Mart 2012 Cuma 16:31 tarihinde eklendi, 2.558 kez okundu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen törende konuşan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan'ın Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına katkı sağladığını vurguladı. Kahveci, ''Ömer Özkan, Türkiye'nin yüz akı olurken, 75 milyonu memnun etti. Hastalarımıza da umut aşıladı'' dedi.
    
Türkiye'de bir süre önce 'yabancı hekim çalıştırılması' tartışmasının yaşandığına dikkati çeken Kahveci, Türk doktorlarının, yabancılardan çok daha nitelikli oldukları söyledi. Hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarının sağlık çalışanlarına destek vermesi gerektiğini dile getiren Kahveci, ''Ömer Özkan ve ekibi, sağlık çalışanlarının gereken destek verilirse neler yapabileceğini gösterdi. Türkiye'den Nobel Ödülü'ne bir teklif sunulacaksa biz sevgili Ömer hocamızı teklif ediyoruz' diye konuştu.
    
Prof. Dr. Özkan da, yüz ve çift kol naklinden sonra çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, ''İki aydır gündeme oturmaktan mutluyuz. Olumlu şekilde gündemde olmaktan çok daha mutluyuz'' dedi.
    
Törende daha sonra Kahveci, Özkan'a 'yılın hekimi' ödülü ile radyo hediye etti.
    
Törenin ardından Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
    
Atilla Kavdır'ın birkaç güne kadar gazetecilerin karşısına çıkacağını dile getiren Özkan, ''Her iki hasta da taburcu olma durumuna geldi. Uğur bugünlerde taburcu olur'' dedi.
    
Bir gazetecinin, ''Sağlık Bakanlığı bundan sonra yüz ve kol naklinin aynı anda yapılmasına izin vermeyecekmiş. Yeni düzenleme yapılacak mı-'' sorusu üzerine Özkan, bu düzenlemeleri önerenlerden birinin de kendisi olduğunu söyledi. Özkan, kompozit doku nakillerinin toplum yararına yapılması için yeni kurallar getirilmesinin normal olduğunu kaydetti.
    
Bir gazetecinin yüz nakli masrafının SGK tarafından ödenmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Özkan, Akdeniz Üniversitesinin bu önemli ameliyatların masrafını karşılayacak kadar güçlü olduğunu söyledi.
    
Özkan, buna karşın SGK'nın, ödemelerle ilgili olumsuz bir tavır sergileyeceğine inanmadığını sözlerine ekledi.