ÖMSS yerleştirme 11 Temmuz'da

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre yerleştirme yapmak için tercih alma işlemi, 11-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

ÖMSS yerleştirme 11 Temmuzda
29 Haziran 2012 Cuma 15:14 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.

 

ÖSYM'den yapılan açıklamada, “Özürlülerin Devlet Memurluğu'na Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca yapılan 2012-ÖMSS sonuçları ve kura usulüyle kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağı duyuruldu.
 
Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/Kura İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, ilköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadroların yer aldığı belirtildi.  
 
Açıklamaya göre, tercih kılavuzu, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlanacak.
 
Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve “kura usulü yapılacak yerleştirme” için başvuru yapılmış olması gerekiyor.
 
Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin “http://ais.osym.gov.tr” internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacak
Yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.