ÖMSS'ye başvurular cuma günü son

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) başvurular, 2 Mart Cuma günü sona erecek.

ÖMSSye başvurular cuma günü son
29 Şubat 2012 Çarşamba 11:42 tarihinde eklendi.

ÖSYM'nin ''www.osym.gov.tr'' internet sitesinde yer alan kılavuzda sınava ilişkin adayların merak ettiği tüm sorular yer alıyor.
    
ÖMSS ve ardından yapılacak kuraya, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu Özürlü Sağlık Kurulu raporlarıyla belirlenmiş adaylar başvurabilecek.
    
Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında yüzde 40'tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar, ÖMSS ve kuraya başvuramayacak.
    
ÖMSS'ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki özürlüler başvurabilecek. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden ÖMSS'ye başvurmak zorunda olacak.
   
  Kuraya ise ilköğretim, ilkokul, ortaokul mezunu veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek. Ancak mezun olabilecekleri öğrenim düzeyinden başvuran adayların, ÖMSS sonucu ve kuraya göre yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla ilgili eğitim kurumlarından mezun olmaları şartı aranacak.
    
Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak ÖMSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek tercih kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacak.
    
Önce aday başvuru formu doldurulacak

    
ÖMSS'ye başvurular, 2 Mart Cuma gününe kadar alınacak. Kuraya başvurular ise 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak.
    
Adaylar, ÖMSS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
    
ÖMSS'ye ve kuraya başvuracak adaylar, öncelikle Aday Başvuru Formu'nu dolduracaklar. Adaylar daha sonra bu formun çıktısıyla özürlü sağlık kurulu raporları, öğrenim durumunu gösterir belge, nüfus cüzdanı veya pasaport, ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmi belgeyle varsa 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki zihinsel engelli adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi raporları, mezun oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları veya öğrenim durumlarını gösterir resmi belgeyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine şahsen başvuracaklar.
    
-Özür grubuna göre farklı sınav uygulanacak-

    
Aday Başvuru Formunda adayın kişisel bilgilerinin sorulduğu bölüm dışında, sınavda ''okuyucu, yardımcı'' isteyip istemedikleri, sınava girerken adayların yanında getirebilecekleri araç ve gereçler, şeker hastası adayların sınavda yanında insülin pompası bulundurup bulundurmayacağına ilişkin sorular yer alıyor.
    
Adaylar, sınav merkezi tercihi olarak adres ilini yazacak. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar Ankara sınav merkezlerinden birini seçecek. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemeyecek.
    
Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı olacak ancak engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacak.
    
Sınav, 29 Nisan 2012'de 81 il merkezinde gerçekleştirilecek.