OMÜ'de mezuniyet törenleri başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) mezuniyet töreni, Terme Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı

OMÜde mezuniyet törenleri başladı
07 Haziran 2013 Cuma 17:46 tarihinde eklendi, 1.276 kez okundu.

Tören, okul birincisi Refik Candaş Dal’ın konuşmasıyla başladı. Dal’ın ardından, MYO’dan 2003 yılında mezun olan Mali Müşavir Mithat Çakır konuşma yaparak öğrencilere deneyimlerini aktardı ve tavsiyelerde bulundu. Terme MYO Müdürü Prof. Dr. Ergin Öztürk ise “Siz aileler nice zorluklara katlanarak çocuklarınızı bugüne getirdiniz. Ne mutlu sizlere. Ayrıca bahtiyar meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum. Sizler bilgisine ve becerisine güvenilen elemanlarsınız. Bilgilerinizi sürekli güncelleyin. Yeni okulumuz yakında hizmete açılacak. Terme Kaymakamı’na, Belediye Başkanı’na, esnafına, iş adamlarımıza ve Rektörümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Siz öğrencilerimize de hayatta başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez de “Bundan sonraki mezuniyet törenimizi yeni binamızda yapacağız. Eksikleri olan binamız için tüm Termelileri göreve çağırıyorum. Yeni okulumuz bilime ve teknolojiye daha aşina olacak. Özellikle Kaymakamlığımıza, belediye başkanlarımıza maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve bu katkıların devam edeceğine inanıyorum. Siz öğrenciler; okulunuz bitti fakat işiniz bitmedi. Belki de en rahat 2 senenizi geçirdiniz. Asıl hayatın getireceği yükleri bundan sonra hissedeceksiniz. Ben tüm öğrencilerimizi gözlerinden öpüyor, ailelerini kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren okul birincisi Refik Candaş Dal, ikincisi Pınar Çavuş ve üçüncüsü Rukiye Canbolat'a protokol üyeleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Diğer mezun öğrencilerin belgelerinin verilmesinin ardından tören, keplerin havaya atılmasıyla son buldu.

Törene Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şensu, İlçe Garnizon Komutanı Per. Yzb. Vedat Toprak, Cumhuriyet Savcısı Kadir Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, iş adamları, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.


CİHAN