OMÜ'de ziraatte girişimicilik anlatıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından “Tarım Öğrencilerinin Mesleki Kapasitesini Geliştirme Günleri” etkinliği kapsamında panel düzenlendi.

OMÜde ziraatte girişimicilik anlatıldı
14 Mayıs 2013 Salı 17:19 tarihinde eklendi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin başkanlığını Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panele; alanlarında başarılı olmuş firmaların temsilcileri olan şirket temsilcileri Ahmet Kasap, Hatice Köksal ve Gürhan Ulusoy konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında üniversite-sanayi iş birliğine değinen Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Üniversitemizde bu tür etkinliklerin olması çok güzel. Çünkü üniversitelerin sanayi ile işbirliği içinde olması gerekmektedir. Sizler de öğrenciler olarak kendinizi çok iyi şekilde geliştirmelisiniz. Bunu yaparken de asla çekinmeyin. Hakkınızı arayın. Çünkü sizler talebesiniz yani; talep edenlersiniz. Üniversitenin sağladığı imkânları sonuna kadar değerlendirin." dedi

Öğrenimin ömür boyu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Vedat Ceyhan, "Özgüveni yüksek olanların mesleki alanda yükselmeleri daha kolay oluyor. Esasında eğitim her an devam ediyor. Sadece 4 yıllık eğitiminizi alıp bunu ömür boyu kullanacağız diye bir şey yok. Önemli olan sizin kendinizi geliştirmenizdir. Ben şöyle bir hayale inanıyorum; tarımın değeri o kadar artacak ki, ilerde ziraat fakültesi öğrencileri mezuniyet törenlerine şirket temsilcileri gelecek ve öğrencilerimize iş teklifinde bulunacaklardır." dedi.

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mahmut Aydın, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


CİHAN