Ömürlük imza !

Beşiktaş, CSKA’nın muhteşem teklifine rağmen Ernst’i kaybetmedi.. Ama nasıl?

Ömürlük imza !
19 Ocak 2011 Çarşamba 08:21 tarihinde eklendi, 1.216 kez okundu.

 

Beşitaş'a geldiği günden bu yana en büyük katkıyı sağlayan yabancı oyunculardan biri olan Fabian Ernst’in, ocak ayında siyah-beyazlılar ile 3 yıllık yeni mukavele imzalamadan önce CSKA Moskova’nın kapısından döndüğü ortaya çıktı..
 
Öncelikle 7 Ocak 2011 tarihinde Beşiktaş’ın İMKB’ye gönderdiği yazıya bakalım.. Beşiktaş, 32 yaşındaki oyuncusuyla 2013-14 sezonunun sonuna kadar mukavele imzaladığını deklare etti.. Karşılığında da ilk sezon için 2 milyon, 2. sezon için 1.5 milyon, 3. sezon için 1 milyon Euro ödemeyi, ayrıca 700 bin Euro’ya varan ara ödemeler yapmayı da kabul etti.. Ernst’in bu kadar iyi şartlarla kulüpte kalmasının perde arkasında Ruslar’ın Ernst sevdası yatıyor..
 
Bu durum ocak ayının ilk günlerinde Beşiktaş’la masaya oturan Ernst’in menajeri Roger Wietman‘ın beraberinde getirdiği sözleşme ile ortaya çıktı.. CSKA Moskova’nın imzalı teklifini getirip Beşiktaş yöneticilerine gösteren Wietman, Ruslar’ın oyuncusuna 3 yıl için 9 milyon Euro, ayrıca 1.5 milyon Euro imza parası ödemeyi kabul ettiğini kanıtladı..
 
Adalı: Hiçbir futbolcuya imza parası ödemeyiz!
 
Bunun üzerine top Beşiktaş’a geçti.. Ernst’in eşi Julia‘nın İstanbul’dan hiç ayrılmak istemediğini bilen Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, “İyi o zaman, Fabian sezon sonu Rusya’ya gitsin.. Hangi şart altında olursa olsun, hiçbir oyuncumuz için imza parası ödemeyiz” restini çekti.. Bunun üzerine ertesi gün bizzat Ernst devreye girdi ve Adalı ile görüşüp “Ben ailemi İstanbul’dan başka bir yere götürmek istemiyorum.. Hele Rusya’ya gitmem söz konusu değil.. Onların önerdiği rakamın yarısına Beşiktaş’ta kalırım” güvencesi verdi.. Bunun üzerine hemen yeni bir mukavele hazırlandı ve uğruna Ruslar’ın 10.5 milyon Euro’yu gözden çıkardığı Alman yıldızla 4.5 milyon Euro’ya anlaşma yapıldı.. Ayrıca Wietman’ın istediği 1.5 milyon Euro da ödenmedi..
 
Antrenör olarak ayda 5 bin Euro kazanacak
 
BU imzanın esas çarpıcı noktası ise şu oldu.. Ernst, “Ben 3 yıl sonra ne olacağım? Beşiktaş’ta hocalık yapmak isterim” deyince, yeni bir çözüm yolu gözüktü.. BJK Derneği tarafından 2014-15 sezonundan geçerli olmak üzere bir teknik direktör anlaşması hazırlandı. Ve Ernst imzayı atarak aylık 5 bin Euro karşılığında Beşiktaş’ın müstakbel yardımcı teknik direktörü oldu. Bu uygulamaya, Türkiye’de ilk kez rastlanıyor. 

Vatan Gazetesi