Önbilgin'e ilginç suçlama

Gözaltına alınanlar arasında İşadamı Faruk Süren ve TNT Genel Müdürü Efe Önbilgin’in de bulunduğu operasyonda, bir adliye görevlisinin evinde çeteden aldığı paraları not ettiği bir ajanda bulunduğu iddia edildi

Önbilgine ilginç suçlama
20 Ekim 2011 Perşembe 09:00 tarihinde eklendi.

 

İşadamı Faruk Süren ve TNT Genel Müdürü Efe Önbilgin’in de aralarında bulunduğu 26 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor. Operasyonda Şişli Adliyesi’nde görevli bir katibin evinde çeteden aldığı rüşvet paralarını not ettiği bir ajanda bulunduğu ileri sürüldü.
 
Sinan Berberoğlu’nun başta Şişli ve Bakırköy adliyelerindeki katip ve mübaşirlere dosya başına rüşvet verdiği, bu kişilere değerli hediyeler aldığı ve yaz aylarında Güney illerine tatile gönderdiği tespit edildi. Berberoğlu’nun katipler aracılığıyla sabıka kaydı bulunan kişilere sabıka kayıtlarının temiz olduğuna dair belge aldığı ortaya çıktı.
 
Hakkında 4 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan Sinan Berberoğlu’nun üzerinde “Basri Günay” adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduğu ortaya çıktı. Sinan Berberoğlu’nun üzerinde çıkan sahte kimlik ismiyle çevre yaptığı, telefonda arayan kişilerin kendisine “Basri Bey” diye hitap ettikleri tespit edildi. Sinan Berberoğlu’nun Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) şifresi edindiği ve davaları buradan da takip ettiği belirlendi.
 
Tefeci gibi gösterip dava açtı
Efe Önbilgin ile ilgili iddia ise şöyle: Efe Önbilgin, kumar borcu nedeniyle galerici Cihan C.’den 120 bin dolar borç aldı. Ödenme zamanı geldiğinde borcu ödeyemedi. Bunun üzerine Sinan Berberoğlu ile temas kurdu. Sinan Berberoğlu, anlaştığı katipler sayesinde sahte belgelerle dava açtı. Bu davada, Cihan C’yi tefeci gibi gösterdi. Sinan Berberoğlu, dava soruşturma aşamasındayken savcının katibinden dosyayı aldı ve dosyayı Cihan C’ye götürerek parayı istememesi konusunda tehdit etti.
 
Faruk Süren, Efe Önbilgin, Sinan Berberoğlu, 2 hazırlık savcılığı kalem müdürü, 5 katip, 1 zabıta ve 1 polis memurunun da aralarında bulunduğu 26 kişinin sağlık kontrollerinin yapıldığı ve sorgularının emniyette devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınan polis memuru M.B’nin “çürük soruşturması” ve diğer bazı operasyonlarda da gözaltına alındığı ifade edildi.
 
Gözaltına alınan Efe Önbilgin’in sorgusunun emniyette devam ettiği belirtildi.

Milliyet