Önce döneri yedi, sonra rüşveti aldı

Rüşvet almaktan tutuklanan Anadolu Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Önce döneri yedi, sonra rüşveti aldı
28 Nisan 2017 Cuma 11:13 tarihinde eklendi.
Teknik takip görüntülerine göre Avukat S.B.'nin bürosuna gelen A., F.İ. ile bir araya geliyor. Hakim önce dönerli pide söylüyor. Ardından pideler yenildikten sonra rüşvet pazarlığı başlıyor. Akşam'ın haberine göre F.İ., pazarlık sonucu seri numaraları önceden alınan 50 bin doları masaya koyup odadan çıkıyor. Bu sırada polis büroya baskın yapıp A.'yı suçüstü yakalıyor.
 
OLAY NEYDİ?
 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, bir soruşturma sırasında bir kişiyi rüşvet karşılığı olarak tahliye etmek amacıyla para isteyen hakimin gözaltına alındığını belirtmişti.
 
Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan hakim H. A.'nın Sulh Ceza Hakimi olduğu dönemde bir soruşturmada şüpheliyi tahliye etmek için para istediğine ilişkin olarak kendilerine ihbar geldiği bilgisi yer almıştı.
 
'SUÇÜSTÜ YAPILDI'
 
 
İhbar üzerine soruşturuma başlatıldığı, teknik takip ve izleme kararı alındığı belirtilen açıklamada, "Teknik takip ve izleme kararlarına istinaden önceden seri numarası alınmış 50.000 USD'nin müşteki tarafından Pendik'teki bir avukatlık bürosuna teslimin ardından, Başsavcılığımızca görevlendirilen Cumhuriyet Başsavcıvekili ve İstanbul Barosu'ndan temin edilen iki avukat ile girilmiş, Ağır Ceza Hakimi H.A. ve Av. S.B., suç üstü hükümleri gereğince suçun ağır cezalık ve kişisel suç olması, delillerin sağlıklı toplanması amacıyla gözaltına alınmışlardır" ifadeleri yer almıştı. Hakim H.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 
 
 
Hürriyet