Önce evleri şimdi otomobilleri yandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde alev alan otomobil, araç sahibi ve yakınları tarafından söndürüldü.

Önce evleri şimdi otomobilleri yandı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 18:09 tarihinde eklendi.

Aralık ayında da evi yanan araç sahibi, kendilerine yardım edilmediği gerekçesi ile kaymakam ve belediyeye tepki gösterdi.

Ereğli' de 25 Aralık 2013 tarihinde evleri yanan Kaymaz ailesinin bu kez de otomobilleri yandı. Aralık ayında sobadan çıkan yangın sonrasında 13 kişilik aile ölümden dönmüş, ailenin büyüklerinden Şefik Kaymaz alevlerin arasına dalarak torunlarını kurtarmıştı. Evleri tamamen yanan ve tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren aile kaymakamlık ve belediyeden yardım istemişti.

Kendi imkanları ile toparlanmaya çalışan ailenin bu kez de otomobilleri yandı. Koltukları alev alan ve çocukların oynarken koltukların tutuştuğu belirtilen yangını Şefik Kaymaz ve ailesi kendi imkanları ile söndürdü. Basın mensuplarının 'Yangın Nasıl Çıktı' sorusuna 'Kendi kendine çıktı yangın. Çoluk çocuk mu yaktı bilmiyorum. Bir evde çıktı orada çektiniz. Bir de bunu çekin. Belediye Kaymakam hep yardım etti. Doldurdular ne varsa' diyerek belediye ve kaymakamlığa yardım yapmadıklarını ima ederek tepki gösterdi.

Şefik Kaymaz'ın kızı Nazik Kanyılmaz da görüntü alan gazetecilere 'Çekiyorsunuz ama kendinize çekiyorsunuz. Hiç bir yardım gelmiyor' dedi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmeden olay yerinden ayrıldı. 


CİHAN