"Önce kendimize inanmamız gerekir"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Galatasaray karşısında atmosfere ve isimlere takılacak olurlarsa maç sırasında büyük sıkıntılar yaşayacaklarını söyledi.

Önce kendimize inanmamız gerekir
05 Mart 2013 Salı 18:12 tarihinde eklendi.

 

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda lider Galatasaray ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği hazırlıklarına devam ediyor. Günü tek çalışma ile tamamlayan kırmızı-siyahlılarda antrenmana sakatlığı bulunan Hurşut ile takımdan ayrı çalışan kaleci Özkan katılmadı. Antrenmanın son bölümünde ise Teknik Direktör Fuat Çapa, Galatasaray karşısında ilk on birde görev vermeyi düşündüğü oyuncularıyla saha içerisinde kısa süreli bir toplantı yaparak maçın önemine değindiği öğrenildi.

Teknik Direktör Fuat Çapa, antrenman sonrası Galatasaray maçı ile ilgili açıklamada bulundu.

Galatasaray karşısında atmosfere ve isimlere takılmamaları gerektiğini, hazırlıkların iyi gittiğini ve iyi bir rakibe karşı oynayacaklarını belirten genç çalıştırıcı, "Burada önemli olan rakibe karşı en iyi şekilde odaklanmak. Eğer atmosfere ve isimlere takılacak olursak sıkıntı yaşarız. Sahaya çıkıp normal bir karşılaşma gibi konsantre maçı oynamamız lazım. Tabi rakibin iyi oyuncuları var atmosferi çok değişik bir ortam olacak. Boşuna Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor ve ligin lider takımı değil. Bizde elimizdeki futbolcuların kalitesiyle, kapasitesiyle nasıl rakibe yanıt verebiliriz, galibiyet için neler yapabiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz. Taraftarlarımız hem oyun hem de sonuçlar mutlu eden bir neticeyle geri döneriz." dedi.
 
HER ŞEYİ TAKIM OYUNUYLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ 
 
Her şeyi takım oyunuyla çözmeye çalıştıklarını ifade eden Çapa, ‘’Bireysel anlamda iyi oyuncularımız var ama takım oyununu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısında oynadığımız karşılaşmalarda fazla pozisyon üretemediğimiz bir gerçek. Bunun bilincinde olarak her gün çalışmalarımızda bunun üzerinde duruyoruz. Son üç karşılaşmada bu konuda iyiyiz. Doğru zamanlarda doğru işler yapıyoruz. Umarım cuma günü istediklerimizi futbolcularımız yerine getirir.’’ şeklinde konuştu.

Ligdeki konumlarını stres oluşturacak bir durum olmadığını vurgulayan başarılı hoca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Stres oluşturmak kendinize kalmış bir şey. Olaylara bakış açınız çok önemli. Türkiye’de olumsuzluklar çok prim yaptığı için genelde olaylara olumsuz yönde bakılı stres oluyorsunuz. Olaylara pozitif ve olumlu bakmaya çalışıyorum Böylece stresten uzak ve hata yapma şansınız az oluyor. Bulunmuş olduğumuz yer ve aldığımız puanlar nedeniyle stres oluşturacağımız bir durum yok. Bakıldığı zaman 5-6 sıradaki takımın 3 puan gerisindeyiz. Bakış açısı çok önemli.’’ 
 
ÖZGÜR: ÖNCE KENDİMİZE İNANMAMIZ GEREKİYOR
 
Öte yandan takımın istikrarlı isimlerinde Özgür ise maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, geçen hafta çok iyi oynadıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. 

Maçlarda biraz daha yırtıcı olmaları gerektiğini savunan başarılı oyuncu, Galatasaray maçına göre taktiksel çalışma yaptıklarını, hocalarının söylediği şeyleri uygulamaları halinde puan alma şanslarını yüksek olduğunu dile getirdi.

Bunu yapabilecek güç olduklarını ifade eden orta saha oyuncusu, "Kendimize inanmamız gerekiyor. İnşallah karşılaşma istediğimiz gibi geçer. Galatasaray’ın önemli futbolcuları var. Biz takım halinde istediklerimizi yaparsak Onların dünya yıldızı olmaları çok önemli olmayacak. Tabi o oyunculara alan vermememiz lazım. İyi konsantre olursak alanları kapatırsak puan alacağımıza inanıyorum. Önümüzde birçok şans var. Bu karşılaşmada iyi oynamayı ve mücadele etmeyi düşünmeliyiz. Önümüzde puan alacağımız maçlar olacak. Galatasaray maçında alacağımız puanlar bizim için ekstra olacak ve bizi iyi durumlara getirecek." dedi.

CİHAN