Önder ve Zana basın toplantısı düzenledi

Abdullah Öcalan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye yazdığı mektubu teslim etmek amacıyla Kuzey Irak’a gelen Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder basın toplantısı düzenledi.

Önder ve Zana basın toplantısı düzenledi
12 Şubat 2014 Çarşamba 19:15 tarihinde eklendi.

Ortak basın toplantısı düzenleyen Zana ve Önder, Abdullah Öcalan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye yazdığı mektubu teslim ettiklerini söyledi.

Mektupta Ulusal Kürt Kongresi'nin gerçekleşmesi ve Türkiye'deki açılım sürecinden bahsedildiği öğrenildi. Barzani’nin de Öcalan’a mektup yazdığını dile getiren Önder, mektubu Öcalan’a götüreceklerini kayd etti.

Düzenlenmesi planlanan Ulusal Kürt Kongresi hakkında Barzani ile fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Önder, kongrenin önündeki engellerin, aşılması zor olmayan engeller olduğu söyledi. Bir soru üzerine Sırrı Süreyya Önder, Barzani’nin Ulusal Kürt Kongresi Başkanı olabileceğini ifade etti.

Suriye'de kurulan Kürt kantonları hakkında Barzani'den destek alıp almadıkları sorusu üzerine Önder: "Rojavaya çok genel bir başlık altında ve Kürtlerin ulusal birliği kapsamında değerlendirildi. Bu konuda derinlemesine bir görüşmemiz olmadı. Gündemimiz bu değildi. Şüphesiz bu konuşulacak konulardan biridir. Ama esas olarak Ulusal Kürt Kongresi’nin hazırlık komisyonun yürütebileceği bir çalışmadır." dedi.

ÖCALAN'IN KASETİ

Sosyal medyada yayınlanan Öcalan'ın kaseti ile ilgili konuşan Önder, Öcalan ile yaptıkları görüşmede bu konunun gündeme geldiğini ifade etti. Önder Öcalan’ın kasetleri gladyonun montajlayarak servis ettiğini söylediğini dile getirdi.

Bir soru üzerine söz alan Zana ise hala siyasi yasaklı olduğunu ifade etti. Leyla Zana,” Bütün Kürt siyasi partiler benim için çok değerli. Sonuçta kurulan her parti kendi halkına hizmet için kurulmuştur. Ama üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum.

Bilmeniz gerekir ki ben hala siyasi yasağı olan bir siyasetçiyim. Parlamenter olabilirim, halkımı temsil edebilirim ama bir partide görev alamıyorum. Ama eğer görev alabilmiş olsaydım, şu anda BDP' de görev alırdım.” dedi.


CİHAN