"Önemli bir eşik atladık"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, camia adına önemli bir eşiği atladıklarını söyledi.

Önemli bir eşik atladık
29 Ağustos 2013 Perşembe 22:20 tarihinde eklendi.

Akçay, UEFA Avrupa Lig play-off turu rövanşında Arnavutluk temsilcisi FK Kukesi karşısında aldıkları 3-1’lik galibiyetin ardından yaptığı değerlendirmede, “İyi sayılabilecek bir müsabaka oynadık. Oyun içerisinde zaman zaman oyunuz kesintiye uğruyor. Pas bağlantılarımızın zorlandığı anlar yaşıyoruz. Ancak bunları aşacak yolları bulmak bizim görevimiz.” dedi.

Fiziksel olarak sorunları olmadığını, fakat oyun mantalitesi ve gidilecek yollar noktasında sıkıntıları olduğu özeleştirisinde bulunan başarılı teknik adam, sözlerine şöyle devam etti: “Play-offu geçmek için 2 önemli bir maç oynadık. Tarihsel süreçte de önemli bir nokta bu; bizim, kulübümüz ve futbolcular için. Önemli bir eşik atladık. Umarım orada da geçmiş dönemde başarılı olan teknik adam ve takımlara göre biz de skalayı yüksek tutuk biz de başarılı oluruz.”

Forvet hattı için transfer taleplerinin bulunduğunu hatırlatan Akçay, “Transfer talebimiz var ama kulübün içinde bulunduğu şartları düşünmek zorundayız. Ben yabancı bir teknik adam gibi düşünemem. Trabzonsporlu bir teknik adam olarak düşündüğüm zaman nerelerde fedakarlık yapmam gerektiğini düşünmem gerek. Talebimiz var. Yönetimimiz ve Ünal hoca (Karaman) bir çalışma yapıyor. O çalışma önümüze geldiğinde değerlendireceğiz.”

UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçlarına ilk kez kalmalarını kendisi için ‘deniz üzerinde yürümek’ tanımladığının hatırlatılması üzerine, “Ben böyle düşünmek durumundayım. Böyle bir deneyimi olmayan birisi olarak. Evet benim ve bazı oyuncularımız için deniz üzerinde yürümek gibi bir şey.” ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULARIN DEĞERLENDİRMESİ

Futbolculardan Zeki Yavru da Trabzonspor tarihinde bir ilki başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Genç futbolcu, bugün sahada mücadele ederken kalplerinin bir tarafından Volkan Şen’in de olduğunu belirterek, galibiyeti ona da armağan etti.

Bordo-mavililerin golcüsü Henrique de, gruplara kaldıkları için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Hedeflerine doğru ilerlediklerini anlatan Henrique, attığı gollerle takıma katkı sağladığı için de ayrıca mutlu olduğunu kaydetti. Golcü futbolcu, bir soru üzerine, forvet hattına alınacak bir golcüden kendisinin de mutlu olacağını sözlerine ekledi.


CİHAN