"Önemli bir virajdayız"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, hem camia hem ülke için önemli bir virajda olduklarını, bunu dönebilmeleri halinde gelecek günler adına camia için önemli bir adım atmış olacaklarını söyledi.

Önemli bir virajdayız
28 Ağustos 2013 Çarşamba 19:33 tarihinde eklendi.

Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Lig play-off turunda 2-0’ın rövanşında yarın akşam Arnavutluk temsilcisi FK Kukesi ile yapacağı maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda futbolculardan Yusuf Erdoğan ve Abdülkadir ile basın toplantısı düzenledi.

İlk maçtaki skor nedeniyle kağıt üzerinde avantajlı göründüklerini ifade eden Akçay, "Kağıt üzerinde avantajlı gibi gözüken bu durumu yarın iyi bir oyun ya da mücadele ile sürdürmek zorundasınız. Oynanmamış bir müsabaka sonucu üzerinden yorum yapılamaz. Avantajlı gibi görünseniz de bunu avantaja dönüştürmek zorundasınız. Konuşmaktan çok eylem önemli." dedi.

Kukesi maçının kendileri için önemine dikkat çeken Akçay, "Hem camia hem ülkemiz için de önemli bir viraj. Eğer bunu dönebilirsek gelecek günler için de camiamız için de önemli bir adım atmış olacağız. Başkaları için çok görünse de bizim için büyük bir adım atmış olacağız. Umarım yarın herşey beklediğimiz gibi gelişir." ifadelerini kullandı.

Volkan'ın durumunun da gayet iyi olduğu bilgisini veren Akçay, bu oyuncuyu kadroya alıp almayacağı konusunda ise sır vermedi.

Futbolculardan Abdülkadir de, camia, taraftar ve takım olarak önemli bir nokta olduklarını belirterek, "Gruplara kalmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyoruz. İnşaallah yarın iyi bir sonuç alıp guruplara kalırız." dedi.

Yusuf ise yarın önemli bir müsabakaya çıkacaklarını dile getirdi. Genç futbolcu, "3 ön eleme oynayıp gruplara kalan tek takım olmak istiyoruz. Bizim için hayati bir maç olacak. İyi hazırlandık. İnşallah yarın iyi bir skorla UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA DA YOK

Bu arada, Trabzonspor'da Mustafa Yumlu'nun da sarı kart cezalısı olduğu belirtildi. Bu oyuncunun yanı sıra kart cezalısı olan Colman ve sakatlığı bulunan Bosingwa da yarınki maç kadrosunda yer alamayacak.


CİHAN