"Önemli olan turu geçmek"

Ziraat Türkiye Kupası maçında Edirnespor Gençlik’i yenerek bir üst tura geçen Kayseri Erciyesspor’un teknik direktörü Fuat Çapa, önemli olanın turu geçmek olduğunu ve bunu da yaptıklarını söyledi.

Önemli olan turu geçmek
25 Eylül 2013 Çarşamba 20:39 tarihinde eklendi.

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Süper Lig takımı Kayseri Erciyesspor, Bal Ligi takımlarından Edirnespor Gençlik’i 2-0 yenerek bir üst tura geçti. Maç sonu bir değerlendirme yapan Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçta bugüne kadar az oynayan ya da oynamayan futbolculara şans verdiğini söyledi.

Maçın ilk dakikalarında golü bulduklarını anımsatan Çapa, “Özellikle 2-0’dan sonra oyun bizim kontrolümüzdeydi. Önemli olan galip gelip bir sonraki tura geçmekti. Bundan sonraki maçlarda da bu arkadaşlarla devam edeceğiz. Bizim için önemli olan ligde başarılı olmak” dedi.

Önümüzdeki hafta ligde Kayserispor ile oynayacakları maçla ilgili yorumunun sorulması üzerine de Çapa, “Ligde ne Kayseri ne de Erciyes taraftarı stadı doldurmuyor. Bu güzel stadın dolması lazım. Ama bugüne kadar bunu göremedik.

Belki bu bizim eksiğimiz. 1,5 milyonluk bir şehir. İnsanların tribüne gelmemeleriyle ilgili onlarla konuşmak gerekiyor. Adım adım tribünleri doldurmalıyız. Kayserispor ile oynayacağımız maçla ilgili olarak da bilindiği üzere geçen hafta İstanbul’da talihsiz bir derbi yaşandı. Ümit ediyoruz ki pazartesi günü böyle bir olay gerçekleşmesin.” dedi.

K. Erciyessporlu futbolcu Emre Dönmez ise, “Maça iyi ve hızlı başladık. 2 gol bulduk ve bu bizi rahatlattık. Seyirci azdı ama yine de güzel bir maç olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bilal de, “Kazandığımız ve tur atladığımız için mutluyuz. İki takım da iyi mücadele etti. Bal ligi takımı olmasına rağmen bizi biraz zorladılar.” dedi.

EDİRNESPOR GENÇLİK ÜZGÜN

Edirnespor Gençlik Teknik Direktörü Kaya Tefik Saygılı, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını söyledi. Kendileri için zor bir kura olduğunu belirten Saygılı, “Süper Lig takımıyla oynadık. Burada sahada kalabilmek önemliydi ve dolayısıyla takımımızı ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmekti. Oyunun başında yediğimiz gol demorilize etti bizi. İkinci devre daha iyiydik. Ben oyun anlamında bütün arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

Edirnespor Gençlik futbolcusu Mehmet Murat Gülbaba da, “Elimizden geleni yaptık. Erken bir gol yedik. Sonradan toparladık ama olmadı. Erciyes’e liginde başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Abdullah Keleş ise, “Takım arkadaşlarımı saha içindeki mücadeleden dolayı kutluyorum. Haddimizi bilerek oynadık. Futbolu çirkinleştirmeden bir maç ortaya koyduk. Erciyes’i kutluyorum” diye konuştu.


CİHAN