Onur Air'e fotoğraf şoku!

Engin Bülbül, kendisinin ve sevgilisinin fotoğrafını dergisinde izinsiz yayımlayan Onur Air'e, dava açtı. Tam 25 bin TL tazminat kazandı.

Onur Aire fotoğraf şoku!
06 Ocak 2014 Pazartesi 15:08 tarihinde eklendi.
Engin Bülbül adlı vatandaş, 3 yıl önce Alman sevgilisi Claudia Flohr ile İstanbul'da gezintiye çıktı. Sevgililer, Arnavutköy İskelesi önünde yürüyüş yaptı. Bu sırada ikilinin izinsiz fotoğrafları çekildi.
 
TANITIM AMAÇLI!
 
İddiaya göre sevgililerin bu fotoğrafı, Onur Air'in uçaklarında dağıttığı 'On Air Tourism Guide' isimli dergide kullanıldı. Derginin Kasım 2011 tarihli nüshasında yayımlandı. İşte Bülbül de Onur Air'le yolculuk yaparken bu fotoğraflarla karşılaştı. Bülbül, yanındaki yolcunun kendisine gösterdiği dergide fotoğrafını görünce neye uğradığını şaşırdı. Öfkeli yolcu, fotoğraflarının izinsiz yayımlandığı gerekçesiyle Onur Air'e 50 bin liralık tazminat davası açtı. Onur Air avukatları ise fotoğrafın Arnavutköy'ü tanıtma amacı taşıdığını ve fotoğraf çekimi sırasında izin alındığını belirterek tazminat istemini reddetti.
 
HAKSIZ REKABET
 
Dava dosyası, yetkisizlik kararı verilerek Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Bir yıldır süren dava sonunda mahkeme Onur Air'i suçlu buldu. Mahkeme heyeti, "İzinsiz yayımlanan fotoğraflar haksız rekabet olup davacının kişilik haklarına da müdahaledir" diyerek firmanın Bülbül'e 25 bin TL ödemesine hükmetti.
 
KAÇAK BASKI POZU
 
Engin Bülbül ile Alman sevgilisinin Arnavutköy'de çekilen bu fotoğrafı, Onur Air'in başına iş açtı. Şirket ne kadar "Tanıtım amaçlı" dese de yüklü bir tazminattan kurtulamadı.
 
Ali OKTAY / TAKVİM