Onur konuğu Sibel Kekilli

Almanyalı Türk oyuncu Sibel Kekilli İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Uluslararası Fantastik Film Festivali’nin onur konuğu oldu.

Onur konuğu Sibel Kekilli
27 Mayıs 2014 Salı 18:42 tarihinde eklendi, 5.942 kez okundu.
Shae karakterini canlandırdığı dizi Game Of Thrones’un tüm dünyada olduğu gibi İspanya’da da büyük ilgi çekmesinin Kekilli’nin bu festivale davet edilmesinde büyük rol oynadığı açıklandı. Madrid’de basının karşısına geçen Türk asıllı Alman oyuncu, dizideki rolünden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Sibel Kekilli, Shae rolünün sanat hayatının bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek gelecekle ilgili projelerini açıkladı. Almanya’da isimlerini şimdiden açıklayamayacağı bazı çalışmaları olduğuna dikkat çeken Kekilli tüm dikkatini sadece Game of Thrones dizisine verdiğini söyledi. 
 
Sibel Kekelli, dizide sevgilisi rolünü oynayan Tyrion’a neden ihanet ettin sorusuna, “herkesin hem sanat hayatında hem de gerçek hayatında iki yüzü vardır, birini aldatırsanız, zarar verirseniz o da size aynı şekilde cevap verir, sonunu merak ediyorsanız, diziyi izlemeye devam edin” dedi. Shae rolü nedeni ile bir çok kesimden eleştiri aldığını da sözlerine ekleyen Kekelli, “bu eleştirilere işimi iyi yaptığıma inandığım için saygı gösterdim” dedi. 
 
Almanyalı Türk oyuncu, dört yıldır bu rolde oynadığını da hatırlatarak aynı kişilerle uzun bir süre kameranın önünde beraber çalışmanın tadının bir başka olduğunu belirtti. Sibel Kekilli son olarak piyasada çok sayıda dizi filmi olmasına rağmen halkın Game Of Thrones’e büyük ilgi göstermesinin bir sorumluluğu olduğunun da altını çizerek diziye ilham kaynağı olan George R.R Martin’in kitabını henüz okumadığını itiraf etti.

DHA