Onur'a 'Burak' modeli

Trabzonspor yönetimi, başarılı kalecileri Onur Kıvrak’ın sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimaline karşı şimdiden önlem aldı

Onura Burak modeli
25 Mart 2013 Pazartesi 10:44 tarihinde eklendi.

 

Trabzonspor, Genç file bekçisinin kontratına önemli bir madde ekledi. Sözleşmedeki serbest kalma maddesine göre Trabzonspor, Onur’un satışı gerçekleştiğinde 7 milyon 500 bin Euro alacaktı. Bu maddeye, başka bir takıma transferinde yüzde 25’lik kar payı alma unsuru da eklendi.

Bordo-Mavili ekiple 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Onur Kıvrak’ın sözleşme maddesinde şu ifadeler yer aldı: Onur Kıvrak için 2016 yılına kadar her mayıs ayında 7 milyon 500 bin Euro veren bir kulüp, Onur’u transfer eder; ancak bir sonraki transferde Trabzonspor yüzde 25 kar payı alır.
 
G.SARAY DA DOĞRULADI
Trabzonspor yönetimi, bu uygulamayı geçtiğimiz sezon sonunda takımdan ayrılarak G.Saray’a transfer olan Burak Yılmaz’da da uygulamıştı. Yıldız futbolcunun transferinden 5 milyon Euro’yu kasasına koyan Fırtına, sözleşmeye ayrıca “Burak farklı bir kulübe transfer olursa bonservisinin yüzde 25’i alınır” maddesi koydurmuş, G.Saray yönetimi de bunu doğrulamıştı.
 
"ÖNCE TRABZON, SONRA AVRUPA"
Başarılı kaleci Onur Kıvrak, öncelikli hedefinin Trabzonspor forması altında şampiyonluk yaşamak olduğunu ifade etti. Bugünlere Trabzonspor sayesinde geldiğini belirten Onur, “Maç kaybedersem sinirli ve huysuz bir insan oluyorum. Sanırım uzun süre Trabzon’da kaldığım için huyum da benzedi. Trabzon’u bırakıp sıradan bir takıma asla gitmem. Burada başarılar kazanıp, Avrupa’nın önde gelen ekiplerinden birinde forma giymek isterim” dedi.

Habertürk