ORAN, bölgesel kalkınma planı hazırlayacak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, bölgesel kalkınma planı hazırlayarak, temmuz ayında Bakanlığa teslim edeceklerini belirtti.

ORAN, bölgesel kalkınma planı hazırlayacak
16 Ocak 2013 Çarşamba 18:12 tarihinde eklendi.

 

Palancıoğlu, “Planımız, 2013-2023 yılları arasını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Bu planda Sivas’ı nasıl kalkındırırız, neler yapmamız gerekir, yatırım ortamını nasıl iyileştirebiliriz, üniversitede açıklaması gereken bölümler ve gerekli görülürse yeni üniversitenin açılması gibi konulara yer vermek istiyoruz”. dedi.
 
Genel Sekreter Dr. Mustafa Palancıoğlu, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti. Palancıoğlu, CÜ Rektörü Prof. Kocacık ve ekibine, görevlerinde başarılar dileyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. ORAN’ın, hazırlanacak olan bölgesel kalkınma planını temmuz ayında Bakanlığa teslim edeceklerini dile getiren Dr. Palancıoğlu, “Planımız, 2013-2023 yılları arasını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Bu planda Sivas’ı nasıl kalkındırırız, neler yapmamız gerekir, gelmesi gereken büyük yatırımlar nelerdir, yatırım ortamını nasıl iyileştirebiliriz, nitelikli personel istihdamı, üniversitemizde yeni bölümler açılması ve geliştirilmesi ile gerekli görülürse yeni üniversiteler açılması konularının hepsine planda yer vermek istiyoruz.” diye konuştu.
 
Dr. Palancıoğlu, İstanbul’da yapılan ORAN toplantısında, 'üniversite-sanayi işbirliğini teşvik edici çalışmalar yapalım' dediklerini belirterek, bu kapsamda çalışmalara destek vereceklerini söyledi. Bölgedeki üniversiteleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Dr. Palancıoğlu, “Üniversitelerle işbirliği protokolü imzalayalım istiyoruz. Bölgemizdeki üniversitelerimizin bölümlerini değerlendirerek, proje çalışmaları yürütelim istiyoruz. Mesela CÜ’de Maden Mühendisliği Bölümü var, diğer üniversitelerimizde yok. Bu ve buna benzer özellikler dikkate alınarak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
PROJE YAZIMI İÇİN EĞİTİMLERE BAŞLANDI
 
Bölgede en büyük sıkıntının proje hazırlatmak olduğunun altını çizen Dr. Palancıoğlu, “ORAN olarak proje yazımı konusunda eğitimlere başladık. Yaklaşık 1 ay sonra Teknik Yardım Masası'nı hizmete açacağız. Buraya, proje yazımında sıkıntısı ya da sorusu olan firmalar, kurumlar gelecek ve yardım alacak. 15 Mart'a kadar projeler hazırlanacak. CÜ’de proje yazımında tecrübeli hocalarımız varsa özellikle sanayicilere yönelik projelerin hazırlanması konusunda devreye girmeli. Bu projeler sayesinde üniversitemiz, TÜBİTAK ve San-Tez projeleri konusunda tecrübe kazanacak ve projeleri desteklenecektir.” şeklinde konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Oran Kalkınma Ajansı ile üniversiteleri arasında işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Çünkü; üniversite-sanayi işbirliği, hedeflediğimiz bir iş. Gerek proje hazırlama birimimiz, gerek teknolojik transfer birimimiz, gerekse Cumhuriyet Üniversitesi Sanayi ve Ticaret İşbirliğini Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜSTİGEM), bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bunların bir kısmı Teknokent bünyesinde gerçekleştirilecek. Sizinle işbirliğimiz bu çerçevede gelişerek devam edecek.” ifadelerini kullandı.

CİHAN