Orangutanlar iPad'i çok sevdi

ABD'de bir hayvanat bahçesindeki 6 orangutan, zihni uyaran bir program çerçevesinde İpad kullanarak insanlarla iletişim kullanmayı öğrendi. Yetkililer İpad'e yaşlı olanlardan ziyade genç olan orangutanların ilgi gösterdiğini belirtti.

Orangutanlar iPadi çok sevdi
09 Mayıs 2012 Çarşamba 23:15 tarihinde eklendi, 1.836 kez okundu.

 

ABD'nin Miami kentinde hayvanat bahçesindeki orangutanlar, iletişim kurmak için iPad kullanıyor.
 
Miami'de Jungle Island'da 6 orangutan, zihni uyaran bir program çerçevesinde iletişim kurmak amacıyla iPad kullanırken, teknoloji ürününü çok seven 8 yaşındaki ikiz orangutanlar, söz konusu tablet bilgisayarla çizim yapıyor, oyun oynuyor ve kelime haznelerini genişletiyor.
 
Grubun gençlerinin tersine yaşlı orangutanların tabletlere çok fazla ilgi göstermediği gözlendi.
 
Tablet bilgisayar kullanımının yunuslar üzerinde denendiğini öğrenince geçen yıl orangutanlara iPad kullandırmaya başlayan ve programı denetleyen Linda Jacobs, tabletlerin, insanlar ile nesli tükenmekte olan maymunların iletişim kurmasına yardımcı olacağını umduğunu söyledi.
 
Jacobs, orangutanların çok zeki olduklarını belirterek, "İletişim kurmak için gerekli zekaya sahipler, ancak doğru donanımları yok, çünkü ses telleri bulunmuyor. Bu nedenle iPad onlara, ne bildiklerini, neler yapabileceklerini ve ne yapmak istediklerini bilmemizi sağlayan bir yöntem sağlıyor" diye konuştu.
 
Başka hayvanat bahçeleri ve doğa parklarının da benzer çalışmalar yaptıkları biliniyor.