Ordu da o iddiayı doğruladı!

Mısır'da ilk kez demokratik bir seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Mursi göreve gelişinden tam bir yıl sonra askerin müdahalesiyle devrildi. Ordunun yönetime el koymasının ardından devrik lider gözaltına alındı

Ordu da o iddiayı doğruladı!
04 Temmuz 2013 Perşembe 09:37 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.
Müslüman Kardeşler sözcüsünün yaptığı açıklamada tutuklandığı bildirilen Mursi’nin, ev hapsinde tutulmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi.
 
Savunma Bakanı General Abdulfettah el-Sisi'nin açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısının 400'e çıktığı iddia ediliyor.
 
GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI ADİL MANSUR OLDU
 
Cumhurbaşkanı Mursi’yi deviren ordu geçici cumhurbaşkanlığına Anayasa Mahkemesi Başkanı Muhammed Adil Mansur’u atadı. Mansur, ülke tarihinde bu göreve getirilen ikinci kişi oldu.
 
Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, anayasanın askıya alındığını ve erken seçimler yapılıncaya kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'u geçici cumhurbaşkanı atandığını açıkladı.
 
Adli Mansur, eski cumhurbaşkanlarından Enver Sedat'ın, suikasta uğramasının ardından dönemin Meclis Başkanı Sufi Ebu Talib'ten sonra geçici cumhurbaşkanlığına getirilen ikinci isim oldu.