Ordu Kamil Sönmez'e ağlıyor

Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in vefatı, memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan akrabaları ve komşularınca üzüntüyle karşılandı.

Ordu Kamil Sönmeze ağlıyor
20 Aralık 2012 Perşembe 12:10 tarihinde eklendi, 2.162 kez okundu.

 

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki Kamil Sönmez'in vefatının duyulmasıyla Ordu'nun Perşembe ilçesindeki doğup büyüdüğü evine gelen amcasının oğlu Ali Rıza Sönmez ve komşuları, burada cenaze hazırlıklarına başladı. 
     
Sönmez'in evine Türk bayrakları asıldığı gözlendi. Perşembe Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince evin bulunduğu Kozağzı Mahallesi'nde sokak temizliği yapıldı. 
     
Burada AA muhabirine sanatçıyla ilgili açıklama yapan Kamil Sönmez'in kuzeni Ali Rıza Sönmez, Kamil Sönmez'in dört dörtlük bir insan olduğunu söyledi. 
     
Vefat nedeniyle derin üzüntü yaşadıklarını anlatan Ali Rıza Sönmez, şöyle konuştu: 
   
 ''Kamil Sönmez çok sevdiğimiz bir insandı. Kendisinin ölümü hepimizi çok üzdü. Kamil Sönmez doğayı severdi, insanları severdi, hayvanları severdi. Paylaşmayı da çok seven değerli bir insandı. Büyüğüyle büyük, küçüğüyle küçük olan bir kişiydi. Çok dürüst bir insandı. Herkese çok yardım ederdi. En kısa yoluyla böyle bir insandı. Ölümü hepimizi derinden yaraladı.'' 
     
Komşuları gözyaşlarını tutamadı- 
     
Sönmez'in komşuları da ölüm haberinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. 
     
Komşularından Zabit Parlak, Kamil Sönmez'in ölüm haberini gece geç saatlerde duyduğunu dile getirdi. 
     
Konuşmakta zorluk çektiği gözlenen Parlak, ''Kamil Sönmez ile bir arada yıllarımız geçti. Kendisinin ölüm haberini alır almaz çok üzüldüm. Kamil Sönmez hepimizin elçisiydi. Ordu onun sayesinde tanıtıldı. Milyonlarca kişi onun türküleriyle büyüdü. Allah mekanını cennet etsin'' dedi. 
     
Arif Kalafat ise Kamil Sönmez'in dostluk yönüne değinerek, ''Kamil ağabeyin tek yaptığı dostluktu. Onun parayla pulla işi olmazdı. Kendisi kesinlikle maddiyata önem vermezdi. Kendisi paraya önem veren bir insan olsaydı Perşembe'nin yarısı onun olurdu'' diye konuştu. 
     
Sönmez, Perşembe'de toprağa verilecek- 
     
Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Kamil Sönmez'in Cumartesi günü ilçede düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceğini söyledi. 
     
Sönmez'in Kozağzı Mahallesi'nde anne ve babasının da mezarlarının yer aldığı aile kabristanlığına defnedileceğini belirten Çarkçı, tören için hazırlıkların başladığını belirtti.