"Orduya kumpas kurarlarken neciydin?"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Peki, orduya kumpas kurarlarken sen neciydin? Bostan korkuluğu muydun? Sen bu ülkenin Başbakanı değil miydin? Utanmadan sıkılmadan 'Yolsuzluk yapan evladım olsa reddederim' diyor. Ustası sensin, ustası" dedi.

Orduya kumpas kurarlarken neciydin?
19 Ocak 2014 Pazar 18:04 tarihinde eklendi.
 
 
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yolava'da, partisinin belediye başkan adayı Vefa Salman'ın Gaziosmanpaşa ve Mustafakemalpaşa mahallerindeki seçim irtibat bürosunun açılışlarını yaptı. Açılışlarda konuşan İnce, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi. İnce, şöyle konuştu:
 
"Yatak odasında 7 kasa çıkmış, 'Komplo var' diyor. Ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar para çıkmış, 'Bana kumpas kurdular' diyor. Ayakkabı kutusundaki dolarları ben mi koydum? Amerika mı, İsrail mi koydu? Hırsız yakalandı hırsız.

Sen çocuğuna harçlık veremiyorsun, onların 20'li yaşlardaki çocukları milyon dolarlarla geziyor. Sonra da Müslümanlık taslıyorsun millete. 'Orduya kumpas kurdular' diyorsun. Peki üniversiteye, barolara, sivil topluma, spor kulüplerine, Fenerbahçe'ye, Futbol Federasyonu'na kumpas kurdular mı? Peki orduya kumpas kurarlarken sen neciydin? Bostan korkuluğu muydun?

Sen bu ülkenin Başbakanı değil miydin? Utanmadan sıkılmadan televizyonlara çıkıyor, 'Yolsuzluk yapan evladım olsa reddederim' diyor. Bence reddetmesin. Ustası sensin, ustası. Neyi reddediyorsun? İster reddet, ister etme o beni ilgilendirmez. O senin oğlunla arandaki problem. Beni ilgilendiren kısmı milletin parasını çaldınız mı, çalmadınız mı? Ben bununla ilgilenirim."
 
'BİR TEK ADAM OLAMADILAR, ATATÜRKÇÜ OLAMADILAR'
 
Konuşmasında hükümeti eleştirmeyi sürdüren İnce, "Bakın bunlar El Kaideci, El Nusracı, Apocu, İmralıcı oldular. Adnan Şensesçi oldular, sonra da Ahmet Kayacı oldular. Sağcı, solcu, Müslüman, İsrailci, Ab'ci, ABD'ci oldular. Bir tek adam olamadılar, Atatürkçü olamadılar" diye konuştu.
 
Milletvekili, genelkurmay başkanı, general, profesör, gazetecilerin hapiste olduğunu söyleyen İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Başbakan'ın oğlu meydan okuyor. Polis çağırıyor girmiyor. Size karakoldan bir kağıt gelse, 'Yarın sabah sizi karakola bekliyoruz' deseler. Hepiniz sabaha kadar uyuyamazsınız. Sabahı beklemeden karakola gidersin öyle mi? Böyle de olması gerekir. O polis de bizim çocuğumuz, milletimizin evladı. O da bu memlekette görev yapacak asayişimizi sağlayacak.

Herkesin bir görevi var. Başbakan'ın oğluna davetiye gidiyor, 'Gel' diyor savcı. Gidiyor mu, gitmiyor. Sen kimsin? Bir de ne yapıyor biliyor musunuz? Çocuğu alıyor, Başbakan'ın makam otomobiline bindiriyor, mezarlığa gidiyor. Bak bir de din duygusu da var işin içinde. Başbakan'ın oğlu bu ülkede makam otosuna biner. Makam otosu olsa olsa polis otosu olur. Sen kimsin de meydan okuyorsun?"

DHA