Org. Özel Irak sınırında!

Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Van ve Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinin ardından askeri birliklerdeki denetlemelerini, bugün Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde sürdürdü.

Org. Özel Irak sınırında!
01 Mayıs 2013 Çarşamba 13:51 tarihinde eklendi.

Genelkurmay Başkanı Özel ve kuvvet komutanlarına sınırda 2 kobra helikopter eşlik etti.

 
Bahar-yaz 2013 tertiplenmesi kapsamında birlikleri yerinde görmek ve denetlemelerde bulunmak üzere dün Van'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda öğle yemeği yedikten sonra Şemdinli İlçesi'ne geçti. Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve komutanlar, akşam saatlerinde ise Yüksekova'daki 34'üncü Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na indi
 
5 AYRI SİKORSKY İLE
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanlarının bugünkü durağı ise Türkiye'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi oldu. Komutanları taşıyan 5 sikorsky helikopter saat 11.00 sıralarında Çukurca 2'nci Hudut Piyade Tugay Komutanlığı'na indi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Çukurca'da komutanlara 2 kobra helikopter de eşlik etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve komutanlar, yaklaşık yarım saat burada kaldı. Ardından da komotunları taşıyan helikopterler, kobraların eşliğinde sıfır noktada bulunan Işıklı, Çayırlı ve Hakan Tepe bölgelerine doğru gitti.

DHA