Org. Özel'den anlamlı iftar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, malul, muharip gaziler ile aileleri ve şehit ailelerine iftar yemeği verdi

Org. Özelden anlamlı iftar
16 Temmuz 2013 Salı 15:33 tarihinde eklendi.

Genelkurmay’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki faaliyetlere ilişkin yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından; Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile Ankara Garnizonundaki general, amiral ve ailelerinin katılımıyla, Ankara Garnizonunda ikamet eden malul, muharip gazi ve aileleri ile şehit ailelerine 12 ve 15 Temmuz tarihlerinde Gazi Orduevi'nde iftar yemeği verdiği belirtildi.

AKSARAY ORDUEVİ BİNASI BOŞALTILDI

Genelkurmay’dan verilen bir diğer bilgide Aksaray Orduevi binasının 15 Ocak 2013 tarihinde Genelkurmay Başkanlığının talebine istinaden Milli Savunma Bakanlığı tarafından depreme dayanıklılık yönünden incelendiği ve yapılan sonrasında, orduevi binasının kullanılmasının uygun olmayacağı tespit edilerek boşaltıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Aksaray Orduevi'nin depreme karşı takviye edilerek kullanılması için Milli Savunma Bakanlığı nezdindeki çalışmalar sürdürülmekte olup, sözkonusu orduevi binası ve arazisinin TOKİ’ye devrine yönelik bir çalışma yapılmamaktadır. Ayrıca Konya Orduevi binası ile ilgili olarak, Alaaddin Tepesinde bulunan eski orduevinin Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri karşılığında yeni bir orduevi inşasına yönelik protokol imzalanmıştır. Adana eski orduevi binası ve eski “Miralay Köşkü” ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığınca talep edilmiş ve kıymet takdir bedeli karşılığında devri çalışmaları halen devam etmektedir." denildi.

MİNİ İHA BİRİNCİ OLDU

Bir diğer paylaşılan bilgide de TUBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından lisans bitirme tezlerinin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve öğrencilerin sanayi ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerini sağlamak amacıyla bu yıl ilk defa "Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması" düzenlendiği hatırlatılarak, yarışmaya Türkiye’deki 54 üniversiteden 474 öğrenci, hazırladıkları 201 proje ile başvuruda bulunduğu, 45 üniversiteden 349 öğrencinin hazırladığı 140 projenin sergilendiği final yarışmasında 6 konuda değerlendirme ve derecelendirme yapıldığı kaydedildi.

Yarışmaya katılan Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri, "Modüler Otonom Mini İHA Tasarımı" başlıklı bitirme projesiyle Savunma, Havacılık ve Uzay, Ulaştırma-Lojistik Teknolojileri alanında birinci oldu. Ayrıca 6 konuda dereceye giren bütün projeler arasında Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı proje "Birincilik Büyük Ödülüne" layık görüldü.

BULGARİSTAN TATBİKATI

Genelkurmay, Bulgaristan'ın ev sahipliğinde 6-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında icra edilen BREEZE-13 Tatbikatına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir denizaltı, bir hücumbot, bir mayın tarama gemisi ve bir fırkateyn ile iştirak ettiğini, tatbikatın liman safhasında; 6 Temmuz 2013 tarihinde Dobriç'te bulunan Türk Şehitliği ziyaret edildiğini aktardı. Tatbikatın seyir safhasında ise Asimetrik Savunma Harbi, Hava Savunma Harbi, Denizaltı Savunma Harbi ile Seyir ve Gemicilik eğitimleri icra edildiği bildirildi.

AÇIK DENİZ YAT YARIŞLARI

Geleneksel olarak her yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığının desteğinde, Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü (TAYK) organizatörlüğünde düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışlarının 42'ncisi, 12-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında İstanbul-Çengelköy, Çanakkale-Bozcaada, İzmir-Çeşme güzergâhında icra edildi. Öte yandan Mehteran Birliği, Astana Şehir Günü kutlamaları kapsamında 04-07 Temmuz 2013 tarihleri arasında Kazakistan’ın Astana şehrinde konserler verdi.


CİHAN