Organ bağışına motosikletli destek turu

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği tur kapsamında Ankara'dan yola çıkan motosikletçiler, Bodrum’a ulaştı.

Organ bağışına motosikletli destek turu
27 Eylül 2013 Cuma 21:34 tarihinde eklendi.

Tura katılan motosikletçiler Bodrum Belediye Meydanı önünde karşılandı. 'Organ bağışlarımızla umudunu kaybedenlere umut olmak üzere yola çıkıyoruz' sloganıyla yola çıkan motosikletli gurubun son durağı Kemer olacak.

Organ bağışına destek turu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, bin 800 kilometrelik parkur oluşturarak yola çıktıklarını ifade etti. Uçar, “Türkiye motosiklet federasyonu olarak sportif etkinliklerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de destek vermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin üzerinde durması gereken en büyük sorunlardan birisi olan organ bağışına değinmek istedik.” şeklinde konuştu.

Bin 800 kilometrelik parkurdan oluşan destek turunda farklı meslek ve yaş gruplarından oluşan birçok motosiklet tutkunu yer alıyor. Organ bağışını teşvik etmek için yola çıkan Alman uyruklu Kristina Demirci’de organ bağışı yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. Demirci, “Bu konu çok önemli olduğu için bende katıldım. Motorcuyum bende ve motosiklet kullanmayı çok seviyorum. Motosiklet kullanmak tehlikeli ama destek vermek için yola çıktık ve buraya kadar geldik.” dedi.

Öte yandan motosikletiyle etkinliğe katılan müzisyen Ogün Bülent, seslendirdiği şarkılar ile organ bağışı turuna destek verdi. 


CİHAN