Organ nakliyle hayat buldu

Konya'da, 9 yıldır karaciğer yetmezliği bulunan Gürcan Sel (51), Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu.

Organ nakliyle hayat buldu
12 Mart 2012 Pazartesi 19:10 tarihinde eklendi, 1.982 kez okundu.

Nakli gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar, karaciğer yetmezliği tanısı konulan 3 çocuk annesi Sel'in 24 Şubat'ta organ bekleme listesine kaydedildiğini söyledi. 
    
2 Mart'ta Sel'e uygun donörün Antalya'dan bulunduğunu belirten Küçükkartallar, ''2 Mart'ta 6,5 saatlik bir operasyonla hastaya karaciğer nakledildi. Şu anda durumu oldukça iyi. Taburcu edilme aşamasında. Birkaç güne kadar taburcu etmeyi planlıyoruz'' dedi. 
    
4 Mart'ta Sel'in doğum günü olduğuna değinen Küçükkartallar, organ naklinin aynı zamanda Sel için bir hediye niteliğinde olduğunu belirtti. 
    
Küçükkartallar, vatandaşları organ bağışında daha duyarlı olmaya davet etti. 
    
Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Konya'da bir ilkin gerçekleştiğini ifade ederek, ''Türkiye'de son dönemde sağlık alanında önemli çalışmalar var. Bu çalışmaların bir benzeri Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi doktorları tarafından başarıyla gerçekleştirildi'' diye konuştu. 
     
-''Her gün ölümü düşünüyordum''- 
     
Sel ise nakli gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür etti. 
    
Doktorlarına ve uygun karaciğeri bağışlayan aileye ömür boyu duacı olacağını aktaran Sel, şunları kaydetti: 
    
''9 yıldır rahatsızdım. Her gün ölümü düşünüyordum. Bütün doktorlara teşekkür ediyorum. Karaciğerim sürekli su topluyordu, siroza çevirmişti. Uyuyamıyordum. Sürekli, 'Acaba kalkabilecek miyim-' diye düşünüyordum. Ölümle yaşam arasındaydım. Uygun karaciğer bulunduğu haberini alınca o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Sihirli elleriyle beni hayata tekrar döndürdüler. Doktorlarımı çok seviyorum ve her zaman seveceğim. O aileye de çok teşekkür ederim. Ömür boyu beni bir kardeş olarak kabul ederlerse çok mutlu olurum. Ben de organ bağışı yapmayı düşünüyorum. Organ bağışının çok önemi var. Ölümü düşünen bir hastayı hayata bağlıyorsunuz.''