Organik hayat için hanımağa oldu

Denizli’nin Baklan ilçesinde lokanta işleten Emine Kovakara, Sırıklı Mahallesi Gavun Gıngırcık Gavun Festivali’nin hanımağası oldu

Organik hayat için hanımağa oldu
23 Temmuz 2014 Çarşamba 17:00 tarihinde eklendi.

Festivalin amacının, hedeflerinin çok hoşuna gittiğini belirten Kovakara, “Festivali 3–G olarak duyunca şaşırdım ama içeriğini öğrenince çocukluğum aklıma geldi. Kavun, Baklan ilçesinde de güzel olur ama festival yapmak hep hayalimdi. İlk yapanları tebrik etmek gerekir. Bu sebeple Sırıklı Mahallesi ile Baklan arasında köprü olmak için bu festivali destekliyorum.” dedi.

Kendisinin de bir anne olduğunu söyleyen Emine Kovakara, “Çocuğumun organik ürünler yemesini isterim. Herkes ister. Bu sebeple toprak anayı temsilen festival ağasıyım. Herkesin hayali, emekli olunca çiftliktir, köy hayatıdır, organik beslenmedir. Bizler köye dönüşü, toprağın doğru kullanışını yaygınlaştırırsak, yöresel ürünler satan yerler açarsak herkesin sağlığını kazanırız. Zor değil, önemli olan kararlı olmak. Böyle bir etkinlikte, gelenekte dıştan biri olmama rağmen kabul eden öncelikle dernek yönetimine ve destek veren herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. 


CİHAN