Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Fadime Salter'in (65) organları, 3 kişiye nakledilecek.

07 Aralık 2012 Cuma 19:32 tarihinde eklendi.

 

Zile ilçesine bağlı Çakırcalı köyünde yaşayan Salter, bir süre önce geçirdiği beyin kanaması sonrası Tokat Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.
 
Fadime Salter'in eşi Ali Duran Salter (70) ve çocukları, dün gece beyin ölümü gerçekleşen Salter'in organlarının bağışlanmasına onay verdi. 7 çocuk ve 18 torun sahibi olduğu belirtilen Salter'in karaciğeri ve iki böbreği, uygun hastalara nakledilmek üzere İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderildi.
 
Ali Duran Salter, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarıyla görüşerek eşinin organlarını bağışlamaya karar verdiklerini belirterek, ''Dinimizde insan hayatını yaşatmak kadar güzel bir şey yok. Doktorlarımızın sayesinde organ bağışına karar verdik. Hayat yaşatmanın dinimizce ve vicdanımızca kutsal olduğuna vararak, bir hayatı yaşatmak için karar aldık. Eşimin organlarının bağışlanacağı kişilerle tanışmak istiyorum. Eşimin ölmediği kanaatindeyim. O insanlar yaşadıkça eşimin yaşadığını düşünüyorum'' diye konuştu.
 
Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Arslan Erkan ise aileye başsağlığı dileyerek, ''Organ eksikliğinin yerini tutan bir cihaz veya bir teknoloji yok. Ülkemizde organ bağışı bekleyen birçok hastamız var. Bu hastalarımız böyle duyarlı kardeşlerimizin yaptıkları bağışlarla hayat buluyorlar. Hayata yeniden sarılıyorlar ve muhtemeldir ki kendilerine organ bağışlayan kişiye dua edeceklerdir'' ifadelerini kullandı.
 
Tokat Devlet Hastanesi Doku Organ Nakli Koordinatörü Dr. Sevim Altın da organ bağışı konusunda bütün insanların hassasiyet göstermesi gerektiğini belirterek, herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini söyledi.