Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Mersin'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk babası 52 yaşındaki Erdal Çatıkkaş'ın 2 böbreği ve karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. Bağışlanan organlar, hastalara nakledilmek üzere Gaziantep'e gönderildi.

23 Ocak 2014 Perşembe 19:20 tarihinde eklendi.
Tarsus İlçesi'nde yaşayan 30 yıllık kamyon şoförü Erdal Çatıkkaş'ın beyin damarlarında Tıkanma meydana geldi. Bunun üzerine Çatıkkaş, ailesi tarafından götürüldüğü Mersin Toros Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Tedavisi sürerken durumu ağırlaşan Çatıkkaş'ın bugün sabah beyin ölümü gerçekleşti.
 
AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
 
Bunun üzerine, Toros Devlet Hastanesi Organ Bakış ve Doku Merkezi Koordinatörü İlker Ceylan, organların bağışı konusunda Çatıkkaş Ailesi ile görüştü. Aile bağış konusunda ikna olunca, Ceylan, Adana'da bulunan Organ ve Nakil Merkezi Koordinatörlüğü'ne bilgi verdi.

Koordinatörlük tarafından yapılan araştırmada Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi'nde yatan 3 hastanın organ beklediği belirlendi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ ve Doku Nakil Merkezi'nden Doç. Dr. Aydemir Ölmez başkanlığındaki bir ekip, Toros Devlet Hastanesi'ne gelerek Erdal Çatıkkaş'ın 2 böbreğini ve karaciğerini alıp Gaziantep'e gönderdi.
 
'BAŞKALARI YAŞASIN'
 
Organları bağışlanan Erdal Çatıkkaş'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak Tarsus İlçesi'ne bağlı Çamalanı Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Eşinin ölümüyle yıkılan 48 yaşındaki Gülcay Çatıkkaş, Eşim hayatını kaybetti ama organa ihtiyacı olanlar yaşasın istedik.

Ben isteyerek imza attım. Bizim şu an itibariyle yapacak bir şeyimiz yok ama organ ihtiyacı olanlar yaşasın dedi.Erdal Çatıkkaş'ın ağabeyi Celal Çatıkkaş ise yaptıkları bağışla organ bekleyenlere yaşam desteği verdiklerini dile getirirken, kardeşi Ali Çatıkkaş da organ bağışının önemine dikkat çekerek, Köyümüzde ilk defa böyle organ bağışı oluyor. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz diye konuştu.

DHA