Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

SİVAS'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki Adem Bahlacıbaşı'nın organları ailesince bağışlanarak farklı illerde organ nakli bekleyen 3 kişiye umut oldu.

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu
27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi.
Sivas kent merkezinde Kılavuz TOKİ bölgesinde geçirdiği bir trafik kazasında ağır yaralanan Adem Bahlacıbaşı tedavi için kaldırıldığı Medicana Sivas Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçcekleşen Bahlacıbaşı'nın ailesi organlarını bağışladı. Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonunda yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından beyin ölümü gerçekleşen Bahlacıbaşı'ndan alınan 2 böbrek ile karaciğer 3 ayrı ile gönderildi.
 
ACILI EVLATTAN ORGAN BAĞIŞINA DAVET
 
Babasının trafik terörüne kurban gittiğini söyleyen Adem Bahlacıbaşı'nın oğlu Onur Bahlacıbaşı, aşçılık yapan babasının perşembe günü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Babasının ölümüyle yıkıldıklarını belirten Onur Bahlacıbaşı, ailenin aldığı kararla babasının 3 kişiye hayat olmasının yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa hafiflettiğini belirterek, "Ülkemizde organ nakli istenilen düzeyde değil. Organ nakli bekleyen binlerce kişi var. Hiç düşünmeden bağışçı olarak geleceğe umut vermeliyiz" diye konuştu.
 
ORGANLAR, MALATYA, SAMSUN VE ERZURUM'A GÖNDERİLDİ
 
Medicana Sivas Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörü Başhemşire Yıldız Yazıcılar, hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi sonrası ailenin zor bir karar aldığını ardından gerekli yerlere başvuru yapıldığını belirterek, şunları söyledi;
 
"Hastamızın beyin ölümü dün saat 17.00'da gerçekleşti. Daha sonra aile bireyleri hastanın organlarının bağışlanmasını istedi. Bu durum üzerine başta Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi olmak üzere gerekli yerlere bildirimde bulunduk. Daha sonra ise gerekli testlerin ardından uyum süreci başlatıldı. Başarılı bir koordinasyon ile Malatya'dan gelen hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilen 3 saatlik bir operasyonun ardından bağışlanan organlardan karaciğer Malatya İnönü Üniversitesi'ne, sağ böbrek Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ne, sol böbrek ise Erzurum'da organ nakli bekleyen hastalara nakledildi. Ailemiz en acılı günlerinde zor bir karar alarak topluma organ bağışı konusunda mesaj vermiş oldu."