Organlarıyla 7 kişiye can veriyor

Uşak'ta 5 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve bugün beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Resul Aydın'ın annesi Ayfer Aydın, ''Oğlumun organları çürüyüp gideceğine başka canlar kurtulsun. Başka anneler gözyaşı dökmesin'' dedi.

24 Aralık 2012 Pazartesi 19:24 tarihinde eklendi.

 

Anne Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun geçirdiği trafik kazasının ardından 5 günlük yaşam mücadelesini kaybettiğini, acılarının büyük olduğunu söyledi. 
 
Oğlunun beyin ölümünün gerçekleşmesi sonrası organlarını bağışlama kararı aldıklarını ifade eden Ayfer Aydın, gencin organlarının başka bedenlerde yaşayacak olmasının tek tesellisi olduğunu vurguladı. 
     
''Organları kimlerde yaşayacaksa tanışmak istiyorum''
     
Ayfer Aydın, oğlunun oto tamircisinde çalışarak evin ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirerek, ''Oğlumun organları çürüyüp gideceğine başka canlar kurtulsun. Başka anneler gözyaşı dökmesin. Ben oğlumun kalbi kimde atacaksa, organları kimlerde yaşayacaksa onlarla tanışmak istiyorum. Başka bir isteğim yok'' diye konuştu. 
 
Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın da organ bağışının gerçekleşmesinin ardından İzmir Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçtiklerini, uygun kişilerin bulunması için çalışmaların başladığını söyledi. 
 
Resul Aydın'ın iç organlarını almak için İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi, İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nden ekiplerin Uşak'a gelmek üzere harekete geçtiğine değinen Aydın, şunları kaydetti: 
 
''Resul'un iç organları yedi kişiye hayat verecek. Ailenin acısı çok büyük. Böyle erdemli bir karar aldıkları için kendilerine müteşekkiriz. Bilindiği gibi Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakillerinin bağışçıları da Uşak'lıydı. Ölümler bizleri çok üzüyor ancak bağışlarla bir nebze teselli oluyoruz.''