Organlarıyla umut olacak

Kahramanmaraş'ta, beyin kanaması geçirerek götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 53 yaşındaki Meryem Sucan'ın ailesi tarafından bağışlanan organları 3 hastaya umut olacak.

14 Mayıs 2013 Salı 19:47 tarihinde eklendi.

 

Eşi vefat eden 3 çocuk annesi Meryem Sucan, önceki gün beyin kanaması geçirince yakınları tarafından tedavi için Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede tedavi gören Meryem Sucan'ın bugün beyin ölümü gerçekleşince, ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.
 
Ailenin kararının ardından hastane yönetiminin çağrısı üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Opr. Dr. Atılgan Tolga Akçan başkanlığındaki bir ekip hastaneye geldi. Ameliyata giren ekip, tüm organları tarafından başlanan Meryem Sucan'ın uygun bulunan karaciğer ve böbrek ve kornealarını aldı.

Ameliyatın ardından gazetecilere açıklama yapan Opr. Dr. Akçan, "Aile tüm organlarını bağışladı. Ancak uygun olduğu için böbrek, karaciğer ve kornealarını aldık. Karaciğeri Adana, böbrekleri Kahramanmaraş ve Gaziantep, korneaları ise Diyarbakır'daki hastalara nakledilecek" dedi.
 
Organları bağışlanan Meryem Sucan'ın erkek kardeşi Hayrani Alçay ise ablasının ölümü ile bir can kaybettiklerini ancak bağışladıkları organlarla diğer canların yaşamasını istediklerini belirterek, "Ablamın ölümünün ardından doktorların da yönlendirmesi ile aile olarak organlarını bağışlama kararı aldık. Organ nakli bekleyenler hastaların kurtulması ile teselli bulacağız" dedi.

DHA