Orgeneral Kıvrıkoğlu, Şanlıurfa'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, ''Kara Kuvvetleri birliklerimiz her zamanki gibi kendisine tevdi edilen her türlü görevi yapma imkan ve kabiliyetine sahiptir'' dedi.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, Şanlıurfada
29 Mart 2012 Perşembe 16:00 tarihinde eklendi, 3.808 kez okundu.

 

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, helikopterle geldiği Şanlıurfa'da, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda denetimlerde bulundu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı ile Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. 
     
Vali Celalettin Güvenç ve diğer ilgililerce karşılanan Kıvrıkoğlu, polis merasim mangasını selamladıktan sonra valilik şeref defterini imzaladı. 
     
Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Şanlıurfa ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile mutat olarak birlikleri denetlediklerini ve hudut birliklerini ziyaret ettiklerini söyledi. Bu vesileyle Şanlıurfa'da bulunduğunu ifade eden Kıvrıkoğlu, şöyle devam etti: 
     
''Sayın valimizi ziyarete geldim. Daha önce Suruç Mürşitpınar, yine bu bölgede... Diğer hudut birliklerimize bakıyoruz. Kara Kuvvetleri birliklerimiz her zamanki gibi kendisine tevdi edilen her türlü görevi yapma imkan ve kabiliyetine sahiptir. Bu görevi de bize tevdi edilecek görevler doğrultusunda, en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şanlıurfamız, buradaki zırhlı tugayımız da (20. Zırhlı Tugay) göreve hazırdır. Ben Şanlıurfa'da bulunmaktan, değerli valimizi ziyaret etmekten son derece mutluyum. Bütün Şanlıurfa'daki vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi bildiririm.'' 
     
Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, bir gazetecinin bölgede askeri hareketliliğin söz konusu olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, ''Efendim, biz denetliyoruz birliklerimizi. Her şey gayet normal'' dedi. 
     
Hayri Kıvrıkoğlu, bir başka gazetecinin ''Suriye sınırındaki termal kameraların çalışmadığı'' yönünde basında yer alan iddialarla ilgili sorusu üzerine de ''Her habere inanmayın'' yanıtını verdi. 
     
Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Vali Güvenç, daha sonra bir süre basına kapalı görüştü.