"Örgütlerle alakam yok"

İstanbul Gülsuyu olaylarında polisin teknik takibine takılarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde oto yıkama işini yapan Yusuf Turhan avukatı ile birlikte açıklama yaptı.

Örgütlerle alakam yok
09 Ekim 2013 Çarşamba 20:22 tarihinde eklendi.
Turhan açıklamasında örgütle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
 
Dilovası İlçesi'nde geçtiğimiz aylarda oğlunun sünnet töreninde kirveliğini Gazeteci Abdi İpekçi suikastinden hüküm giyen, aynı zamanda Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'ya yaptırmasıyla gündeme gelen Yusuf Turhan İstanbul merkezli uyuşturucu çetesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Turhan'ın Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu çetesine yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Yakup Dalkılıç ve Mesut Turhan ile telefon görüşmeleri yaptığı iddiasıyla sorgulanıp ifadesine başvuruldu.

Savcılık tarafından serbest bırakılan Turhan, gözaltına alındıktan sonra Mehmet Ali Ağca, Sedat Peker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dilovası Kaymakamı ve belediye başkanı ile yanyana fotoğrafları kullanılarak televizyon, gazete ve sosyal medyada kendisiyle ilgili karalama kampanyası başlatıldığını iileri sürdü.

Yusuf Turhan basın savcılığı kanalıyla haberleri yapan yayın kuruluşları ve sosyal medya hakkında şikayetçi olduğunu belirtip şöyle devam etti: "Akrabalarım ile görüştükten sonra bir sabah gözaltına alındım. Bir çok medya kuruluşunda çete lideri olarak yansıtıldım.

Mehmet Ali Ağca, Dilovası Kaymakamı ve belediye başkanı başta olmak üzere bir çok özel fotoğrafım sosyal paylaşım sitesinden alınıp kullanıldı. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker'in fotoğrafları ile yan yana koyulup haber yapıldı.

Benim için başlatılan bu karalama kampanyasının biran önce sona ermesini istiyorum. Hakkımda haber yapan televizyon kanalları, gazeteler ve sosyal paylaşım siteleriyle ilgili şikayetçi oldum. Benim oradaki çeteyle veya herhangi biriyle ilgim yok. Benimle ilgili haber yapan televizyon, gazete ve sosyal paylaşım sitelerinin ayrıca tekzip yayınlamasını istiyorum." 

DHA