'Örgütün elinde bin çocuk var'

Terör örgütünün çocukları eğiterek silahlı mücadelede kullandığını belirten Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Terör örgütünün elinde bin civarında çocuk bulunuyor'' dedi.

Örgütün elinde bin çocuk var
03 Kasım 2012 Cumartesi 18:37 tarihinde eklendi, 1.250 kez okundu.

 

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde ''Terör Üzerine Söyleşi'' konulu konferansta konuşma yaptı.
 
Terör örgütünün dağ kadrosuna aldığı elemanların yaşının 10'a kadar indiğini belirten Coş, ''Örgütün elinde bin civarında 18 yaşından küçük çocuğun bulunduğunu, bunların eğitilerek silahlı mücadelede kullanıldığını biliyoruz. 18 yaşından küçük çocukların kullanılması, ellerine silah verilerek ateşe atılması, ölüme gönderilmesinin anlamı nedir? Bu çocuk istismarı, yaşam hakkının engellenmesidir" dedi.
 
Güvenlik güçlerinin müdahalesine tepki gösterenleri de eleştiren Coş, ''Bu azgın örgüt mensuplarına karşı 'polis gaz kullanmasın' diyebilecek kadar ne dediğini, tam olarak iyi düşünmediğini tahmin ettiğimiz sivil toplum temsilcileri çıkabiliyor. Bunlara karşı polis silah kullanmayacak, gaz kullanmayacak peki ne kullanacak?" diye konuştu.