Orhangazi'de pideye zam yok

Bursa Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamuller Kooperatifi, bu yıl Ramazan pidesine zam yapmama kararı aldı.

Orhangazide pideye zam yok
09 Temmuz 2013 Salı 14:42 tarihinde eklendi.

Geçen yıl 400 gramı 1,40 TL’den satılan Ramazan pidesi bu yıl da aynı fiyattan satışa çıkacak. Ancak fırıncılar kooperatifi üyeleri, bu fiyata dahi pide satamayacakların, rekabet koşullarından dolayı fiyatı biraz daha aşağı çekeceklerini bunun da kendilerine büyük zarar vereceğini söylüyor.

Yalova’da 1,60 TL, Gemlik’te 1,50 TL’den satışa çıkan 400 gramlık Ramazan pidesi, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Orhangazi’de 1,40 TL üst sınırdan satışa çıkacak. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Orhangazili fırıncılar toplanarak Ramazan pidesinde üst sınır fiyatları belirledi.

Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamuller Kooperatifi Başkanı Ahmet İnce, geçen yıl da 400 gram pideyi 1,40 TL’ye sattıklarını belirterek, "Bu yıl da pideye zam yapamıyoruz. Üst sınırımız 1,40 TL. 800 gram pide ise 2,80 TL’den satışa çıkacak. Fakat biz bu fiyatlara dahi çıkıp pide satışı yapamayacağız. 1,40 TL dahi bizi zarara uğratacakken, Orhangazi’de bazı esnafların fiyatları daha aşağı çekmesinden dolayı fırıncıların tamamına yakını çok büyük sıkıntı yaşıyor dedi. Ahmet İnce rekabet koşullarından dolayı son derece zor günler geçirdiklerini de belirterek, bu konuda başvurduğumuz tüm çözüm önerileri askıda kaldı. Ne yazık ki bu durumdan tüm fırıncı esnafı zararlar görüyor." dedi. CİHAN


CİHAN