ORİJİNAL YEDEK PARÇA

Orijinal yedek parça, birçok testten geçirilmiş ve araç için en uygun parçadır. Araçlarda orijinal kullanılan her yedek parça iyi bir performansla çalışan ve kalitenin gereklerinin yerine getirildiği ekipmanlardır.

ORİJİNAL YEDEK PARÇA
04 Ağustos 2017 Cuma 02:28 tarihinde eklendi, 2.431 kez okundu.

Orijinal yedek parça, birçok testten geçirilmiş ve araç için en uygun parçadır. Araçlarda orijinal kullanılan her yedek parça iyi bir performansla çalışan ve kalitenin gereklerinin yerine getirildiği ekipmanlardır.

Orijinal yedek parçayı, diğer parça türleri ile kıyasladığımızda bozulma olasılığı çok düşüktür. Örneğin, bir araç aldınız ve bakımlarını zamanında orijinal yedek parçaları alarak yaptırdınız; amiyane tabirle arkanıza bakmadan o aracı kullanırsınız.

Araçlar için istediğiniz yedek parçalara ulaşmak kimi zaman sorunlu bir durum oluşturabilir. Rahat bir şekilde istediğiniz yedek parçaya en kısa zamanda ulaşmak için https://www.yedekparcatr.com/ ya da yedekparcatr.comadreslerinden temin yöntemini kullanabilirsiniz.

Ülkemizde en fazla araç markasına  ürün satışı sunan Audi, BMW, Citroen, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Lada, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault, Skoda, Tofaş, Toyota, Volvo ve Volkswagen pazarda çokça kullanılan araçların yedek parçasını internet ortamından temin edebilirsiniz.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı 20 milyonun üzerinde araç olduğu bilinmektedir. Sözkonusu bu araçların yedek parçalarının ne kadar büyük bir piyasa oluşturduğunu tahmin etmek herhalde zor değildir. Dolayısıyla bu kadar büyük bir sektöre orijinal parçayı bulmak ve onu kullanma oranı tavsiye edilen yerler hariç zor gözükmektedir.

Orijinal yedek parçanın akademik olarak ne ifade ettiğine tekrar dönmek gerekirse aslında bir tanım etrafından ayrılmamak doğru olur. Orijinal yedek parçanın tanımı çeşitli disiplinlerde işlenmiştir. 2005/4 sayılı motorlu taşıtlar sektöründeki dikey anlaşmalar ve uyumlu eylemlere ilişkin grup muafiyeti tebliği’nin 3. Maddesinde; orijinal parça: bir motorlu aracın üretiminde veya montajında kullanılan parçalarla aynı kalitede olan söz konusu motorlu aracın  üretiminde veya montajında kullanılan  parçaların üretiminde sağlayıcı tarafından getirilen spesifikasyonlara ve üretim standartlarına göre üretilmiş yedek parçalar anlamına gelir.

Bu bağlamda yan sanayi parça kavramını açıklamakta fayda var. Yan sanayi parçaları, orijinal  ya da eşdeğer parçalara göre düşük kalitede  ve fiyatta olan parçalardır.

Orijinal ve yan sanayi yedek parçaların arasındaki farkın temel noktası üreticilerin farklı olmasından gelmektedir. Genellikle orijinal parça üreticileri kendisi ve izin verdiği yerler hariç başkanlarına satış için kısıtlar koyduğu görülmektedir. Orijinal parçalara ulaşamayanlar daha ucuza imal edilen yan sanayi ürünlere yönelmektedir.