Orman'dan Ferrari açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski futbolcuları Matteo Ferrari için CAS Mahkemesi'nin verdiği 7,8 milyon Euro'luk cezayla ilgili konuştu.

Ormandan Ferrari açıklaması
18 Ekim 2012 Perşembe 09:06 tarihinde eklendi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski futbolcuları Matteo Ferrari için CAS Mahkemesi'nin verdiği 7,8 milyon Euro'luk cezaya itiraz edeceklerini ve davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyledi

 
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Beşiktaş Spor Kulübü'nün Yönetim Kurulu Üyeliği ve TJK Asli Üyeliği görevlerinde bulunmuş Şevket Belgin'in anısına düzenlenen at yarışını izleyen Orman, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Fikret Orman, davanın daha önce açıldığını ve kendilerinin ellerinden gelen hukuksal mücadeleyi yaptılarını ifade ederek, "Sporcunun avukatları ile konuşup uzlaşmaya çalıştık, oturup konuştuk. Tamer Kıran İtalya'ya gittiğinde de oyuncuyla konuştu. Ama uzlaşma zemini bulunamadı. Meblağlar yükseldi. Aslında o zaman düşünmüştüm bu meblağlarda uzlaşsaydık diye ama o zaman da 'bu dava kazanılacaktı siz bu paraları boşu boşuna verdiniz' diyeceklerdi. Çünkü şu an ki cezayla arada kalan fark çok azdı. Bir de sporcunun vergiyle alakalı bir talebi vardı. Vergi ile oluşan meblağ 15 milyon Euro idi ama ona gereken müdahaleyi yaptığımız için vergi içinde olmadı. Bundan sonra bir üst mahkemeye başvuracağız ve hukuksal sorun devam edecek" dedi.
 
Fikret Orman, "Bu konuda kaynak arayışınız var mı?" şeklindeki soru üzerine ise esprili bir şekilde şu yanıtı verdi; "Bunun için buraya geldim. Jokey Kulübü'nde çok para var."
 
ŞEVKET BELGİN ANISINA DÜZENLENEN KOŞUYU JOKEY AKIN SÖZEN'İN BİNDİĞİ "SARS" ADLI SAFKAN KAZANDI
 
Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Şevket Belgin anısına düzenlenen koşuyu, jokey Akın Sözen'in bindiği "Sars" adlı safkan kazandı.
 
Türkiye Jokey Kulübü'nde de asli üyelik yapan Belgin anısına bin 400 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuda, Faruk Tınaz'ın sahibi olduğu ve jokey Akın Sözen'in bindiği "Sars" isimli safkan, 1.24.85'lik derecesiyle birinci oldu. İki yaşında 7 safkan İngiliz dişi tayının katıldığı yarışta, "Perfect Triangle" adlı safkan ikinci, "Pancar" üçüncü, "Pan Amore" adlı safkan da dördüncü oldu. Koşuda birinci gelen "Sars", sahibine 52 bin lira kazandırdı. Yarışı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün eski yöneticisi ve Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı ile TJK yönetim kurulu üyeleri de izledi.
 
Yarış sonrası düzenlenen törende Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Faruk Tınaz'a kupayı verdi. Kupa töreninde kısa bir konuşma yapan Orman, Tınaz'ı tebrik ederek, "(Şerefinizle Oynayın, Hakkınızla Kazanın) diyen Beşiktaşlı bir büyüğümüzün kupasını kazandınız" dedi.