Ormanı çocukların işaret fişeği yakmış

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde dün gece çıkan ve 1.5 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangına ateşledikleri işaret fişeğinin neden olduğu belirlenen yaşları 15 ve 16 olan iki çocuk, polis tarafından yakalandı

Ormanı çocukların işaret fişeği yakmış
24 Temmuz 2013 Çarşamba 18:33 tarihinde eklendi.
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde dün gece çıkan ve 1.5 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangına ateşledikleri işaret fişeğinin neden olduğu belirlenen yaşları 15 ve 16 olan iki çocuk, polis tarafından yakalandı. Polisteki ifadelerinin ardından iki çocuk, savcılığın talimatıyla, serbest bırakıldı.
 
Kurtuluş Mahallesi, Çamlık Mevkii'nde, geçen salı günü saat 21.30 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını farkeden çevredekiler İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile polise bildirdi. Alevlere İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 11 arazöz, 3 su tankeri, 1 dozer ile Petkim ve Tüpraş itfaiye ekipleri müdahale setti. Alevler yaklaşık 2 saatte söndürülürken, 1.5 hektarlık alandaki çam ağaçları zarar gördü. Polis, yangının ardından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, yangının başladığı yerin yakınındaki bir restoranın güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Görüntülerden yangının başlama saatinde ellerinde işaret fişeğiyle bölgede oldukları belirlenen Y.T. (16) ile İ.A. (15) gözaltına alındı. İki çocuk, Çocuk Şube'de alınan ifadelerinin ardından, savcının talimatıyla, serbest bırakıldı.