Ormanı yaktılar,serbest kaldılar

İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında iki noktada 500 metre arayla orman yangını çıkmasına neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan K.M., T.A., M.C., savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ormanı yaktılar,serbest kaldılar
27 Temmuz 2013 Cumartesi 17:01 tarihinde eklendi.
Dün, saat 15.00 sıralarında, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarındaki Sarnıç Mahallesi'nde, önce otluk alanda başlayan yangın, makilik alana, oradan da kızılçam ormanlarının bulunduğu bölgeye sıçradı.

Nem oranının çok düşük ve rüzgarın olması da yangının hızlı ilerlemesine neden oldu. Bu yangına ekipler müdahale ederken bu kez 500 metre ileride Oğlananası Beldesi yakınlarında yine ormanlık alanda bir yangın daha çıktı. 20 arazöz, 4 helikopter, bir uçak ve 250 orman işçisi söndürme çalışmalarına katıldı. Bu arada yangının Adnan Menderes Havalanı'na çok yakın olması nedeniyle Havalanı itfaiye ve burada görevli askeri birlik de alarma geçti. Yangın bir ara tel örgüleri geçip Havalanı içinde konuşlanan Sahil Güvenlik hangarlanının bulunduğu bölgede kuru otları da yaktı. İki saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alınırken, 6 hektar kızılçam, 6 hektar da otluk ve makilik alan kül oldu.
 
Olayın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, Fethiye'den kente kamyonla mobilya getiren, yolda giderken attıkları sigara izmaritinin tutuşturduğu yatağı yol kenarına atarak yangına neden oldukları belirlenen K.M., T.A., ve M.C.'yi yakaladı. Gözaltındaki 3 şüpheli, sevkedildikleri adliyede savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

DHA