Ortaca'yı hortum vurdu

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde oluşan hortum binlerce liralık hasara neden oldu.

17 Ekim 2013 Perşembe 18:17 tarihinde eklendi, 1.388 kez okundu.

Yaklaşık üç dakika süren hortumda elektrik direkleri yıkılırken, binlerce ağaç kökünden söküldü. Hortumun etkisiyle bazı otel ve evlerin çatıları uçtu, denizde bulunan üç tekne battı.

Ortaca'da, saat 11.00 sıralarında etkili olan kuvvetli yağışın ardından Sarıgerme köyünde birkaç dakika süren hortum meydana geldi. Hortum nedeniyle köydeki bazı otellerde hasarlar oluştu. Otellerde bulunan turistler tahliye edildi. Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği'nin (SARÇED) işlettiği plajda bulunan kafeterya ise tamamen yıkıldı, masa ve sandalyeler çevreye saçıldı.

Tavşan Adası açıklarında alabora olan teknede bulunan bir kişi askeri helikopterle kurtarılırken, üç tekne battı. Hortum nedeniyle binlerce ağaç yerinden söküldü, elektrik ve telefon direkleri devrildi. Köyde elektrik ve telefon kesintisi devam ediyor. Yeşilyurt köyünde de etkili olan hortum nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu. Ekipler, devrilen elektrik ve telefon direklerini tamir etmek ve ağaçları kaldırmak için çalıştı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, çok büyük bir afet meydana geldiğini belirterek, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.

Sarıgerme Köyü Muhtarı Musa Varol ise saat 11.00 sıralarında denizden hortumun çıktığını kaydederek, "İlk önce denizdeki üç tekneyi kaldırmış, aynen suya gömmüş. Ölü ve yaralı yok çok şükür. Maddi hasar çok fazla. İber Otel bugün büyük bir ihtimalle tahliye edilecek. Çatı diye bir şey kalmamış. Sahilde hiçbir şey kalmamış. Zarar çok büyük." dedi.

SARÇED Başkanı Cengiz İlhan da hortum nedeniyle derneğin kafesinin yıkıldığını, ağaçların kökünden söküldüğünü ifade etti. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Ortaca ilçesinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, "Can kaybının olmaması sevindirici, bölgede maddi hasar çok fazla. Ekiplerimiz, bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." ifadelerini kullandı.


CİHAN