"Ortada şarkı yoktu"

Eurovision’da Yüksek Sadakat’in yarı finalde elenmesi AHaber’de yayınlanan “Uykusuz Her Gece” programında tartışıldı.

Ortada şarkı yoktu
11 Mayıs 2011 Çarşamba 10:19 tarihinde eklendi, 1.074 kez okundu.

 

Hilal Ergenekon’un sunduğu, yönetmenliğini Murat Aktaş’ın, yapımcılığını Serdar Korucu’nun üstlendiği programa telefon ile katılan İlhan Şeşen, yarışmanın ardından ilk kez konuştu. Yüksek Sadakat’in şarkısına yönelik yorumları sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Şeşen, “Ortada şarkı yoktu, çocukların şovu da kötüydü” dedi.
 
Programa telefonla bağlanan müzik eleştirmeni Naim Dilmener ise şarkının Eurovision’a uygun olduğunu söyledi. Dilmener, “Bugün dünya üzerinde müzik ciddiye alınmıyor demektir” diye konuştu.
 
Uykusuz Her Gece’nin stüdyo konuğu Kemal Doğulu’nun eleştirilerinin hedefindeyse Yüksek Sadakat’in kıyafetleri ve sahne şovları vardı. Doğulu, kıyafetlerin çok kötü olduğunu, sahne şovunun olmadığını ifade etti.
 
İLHAN ŞEŞEN: ORTADA ŞARKI YOK, ANTİPATİKTİ, MAALESEF ÇOK KÖTÜYDÜ
 
Ben şarkıyı sevmediğimi söylemiştim, hepsi bu. Çocuklar biraz hadlerini aşarak hakarete varan şeyler söylediler. Ayrıca orada kazanmaları ya da kazanmamaları şarkının iyi ya da kötü olduğunu göstermez. Bir gün bana görev verilirse, ben de ülkemi temsil için seve seve giderim.
 
Şarkılarla yarışmayı kabul etmiyorum ama eksik gördüğüm şey şu: Ortada şarkı yok. Güzel olan bir şey inkar edilemez. Ben bir şarkının güzelliğini değerlendirirken şuna bakarım: Eğer sabah uyandığımda istemesem de dilime takılıyorsa o şarkı şarkıdır. Bu şarkı şarkı değildi, melodisi yok, antipatik. Ayrıca da bu tip şovlara karışmak istemem ama bir izleyici olarak o arkadaki kızın olağanüstü hareketleri böyle bir şovda izleyiciyi rahatsız edici hareketler. Çocukların şovu da kötüydü. Esas olan şarkıdır. 
 
Kazanan ne olursa olsun, ister işin içine politika girsin, ister gurbetçiler oy vermesin, yarışan şarkıdır. İyi bir şarkının önünü kimse alamaz. Şarkı maalesef kötü bir şarkıydı. Biraz şaşırdım da sonuca. Normalde görüşlerim bu tür Eurovision seyircisinin görüşlerine uymaz. Ben bütün Eurovision’larda farklı şarkıları beğenmişimdir, başkaları kazanmıştır. 
 
Çocuklara da şu anlamda üzülüyorum: Bir görev veriliyor, onlar da kendi kalıplarını zorlayarak bir şeyler yapıyorlar. Ortaya da böyle bir sonuç ortaya çıkıyor…
 
NAİM DİLMENER: YÜKSEK SADAKAT’İN ŞARKISI EUROVISION’A UYGUNDU
 
Çok şaşırtıcı bir sonuç. Çünkü ne kadar kötü olursa olsun - ki şarkımız iyi bir şarkıydı - sonuçta bizi destekleyen gurbetçilerimiz var. Bu sene şarkıların genel ortalaması çok çok düşüktü. Seyrettiklerimin arasında en derli toplu, en düzgün olanlardan biriydi. Son iki ülkeye geldiğimizde heyecanımızı artırdılar eninde sonunda seçileceğiz dedim ama öyle olmadı. Çok şaşırtıcı. 
 
Bir iki ilginç deneme vardı. Yunanistan’ın ve Portekiz’in denemesi gibi. Ama geri kalanını çöpe atsanız üzülmezsiniz. O kadar kötü şarkılardı. O kadar kötü şarkının arasında Yüksek Sadakat’in çıkamaması hakikaten şaşırtıcı. Hakkımızı yediler diye bir şeye inanmam fakat bütün dünya üzerinde tuhaf bir gidişat var. Demek ki iyi şarkıya kimse prim vermiyor.
 
Bu iş giderek yayın hakları açısından çok daha geniş bir pasta oldu. Artık bu nedenle büyük isimler giriyor. Zaten katılmaya karar verdikleri ve yarıştıkları anda bir pay alıyorlar. Bu nedenle de müziğin beşiği olan ülkeler son derece ciddiye alıp önemli isimler gönderiyorlar. Yüksek Sadakat’in şarkısı tam Eurovision’a uygun, iyi ve güzel bir şarkıydı. Bugün yarı finalde seyrettiklerimizin büyük kısmı Yüksek Sadakat’in şarkısından daha kötü şarkılardı. Buna rağmen onlar çıkıyor Yüksek Sadakat çıkamıyorsa bu bütün dünya üzerinde müzik ciddiye alınmıyor demektir.
 
KEMAL DOĞULU: ŞOV EKSİKTİ, FİNALE KALAMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİM
 
Ben bugün izlerken yarı finali geçemeyeceğimizi, finale kalamayacağımızı söylemiştim. Eurovision için uygun kalıplara sahip değildi. Olsun, önümüzdeki sene daha iddialı bir şarkıyla gidilir. Teklif gelirse neden gitmeyeyim. Türk vatandaşı olarak ülkemi temsil etmek gurur verir.
 
Kıyafetleri çok kötüydü, sahne şovları yoktu. Bunlar bir bütün. Kulaklarından ziyade gözleri boyamak gerekiyor. 3-4 dakikada ne verebildiğimize bakmak lazım. Gurbetçiler de demek ki şarkıyı beğenmemişler ki destek olmamışlar. Sertab’ın şarkısı da şovu da çok güzeldi.