"Ortadoğu kangrene dönüşmüş"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, komşu ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle Ortadoğu’nun kangrene dönüştüğünü söyledi.

08 Eylül 2013 Pazar 20:22 tarihinde eklendi.

MHP Hatay İl Teşkilatı tarafından İskenderun Grand Plaza'da düzenlenen İl Divan Toplantısı'na katılan Öztürk, Ortadoğu’da yaşanan olaylara dikkat çekti. Öztürk, "Hatay insanlık tarihi kadar eski bir o kadar da Türk kültürü ile mayalanmış hoşgörünün mütevazilikte birbirleri ile yarışan insanların şehrindeyiz.

Gönül isterdi ki tarihin büyük bir kısmında yer etmiş bu şehirde biz de geleceğe yönelik umutlarımızdan bahsetseydik. Bu güzellikleri bağrında yeşertip insanlığa sunmuş şehirde bu güzelliklerin devamından bahsetseydik, umutlarımızı yenileseydik ama maalesef içerisinde bulunduğumuz şartlar gelecek noktasında bizi biraz da umutsuzluk girdabına sokmuş vaziyette.” dedi.

Komşu ülkelerde yangın iç karışıklık ve genişlemiş anlaşmazlıkların kritik bir seviyeye ulaştığına vurgu yapan MHP Genel Başkan Yardımıcısı Öztürk, “Ortadoğu’da dirlik ve güvenlik kalmamıştır. Askeri darbeler iç savaşı andıran görüntüler, her gün yaşanan katliam ve saldırılar elbette Türkiye’yi de yakından ilgilendirmektedir.

Ortadoğu kangrene dönüşmüş İslam toplumları felaketlere mahkum olmuştur Irak da her gün patlamalar yaşanmakta, Mısır’da darbeciler can almakta masum insanlar öldürülmekte, Suriye’de kimyasal silahlar kullanımı ve sonuçta yüzlerce masum insanların katledilmesi işlenen cinayetlerin pervasizliği iyice su yüzüne çıkarmıştır.” şeklinde konuştu.

Hatay’ın hemen yanı başında yer alan komşu Suriye’nin karma karışık olduğunu ifade eden Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Suriye infial halinde Suriye kan ve ölüm tünelinde çırpınmaktadır. Esed yönetimi ile muhalifler arasındaki mücadele Suriye halkını canından bezdirmiştir.

Şam’ın Buta bölgesinde kimyasal silah kullanması haklı olarak dünyayı ayağa kaldırmıştır. Şimdi Suriye’ye müdahale gündemdedir. Ancak Suriye’ye yapılacak müdahalenin elbette sonuçları çok farklı olacaktır. Her şeye rağmen silah son seçenek olarak ele alınmalıdır diyoruz. Uluslararası diplomatik görüşmeleri sonuna kadar kullanarak, Suriye’deki kör düğümün açılması denenmelidir.

Hepsinden önemlisi Birleşmiş Milletler (BM) silah uzmanlarının Suriye raporu mutlaka beklenilmelidir. Meşru olmayan tavır ve tercihten kaçınılmalıdır. BM Teşkilatı'na rağmen sırf sözde insanlık vicdanını rahatlatmak adına Suriye’ye bomba yağdırılması bir yanlışın bir diğer faiş hatayla tamiri çabasından farksız olacaktır. Ortadoğu ve İslam toplumların sorumlusu sömürgeci güçlerden başkası değildir.”

İskenderun Grand Plaza'da düzenlenen MHP Hatay İl Divan Toplantısı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MHP Hatay İl Başkanı Adnan Akdaş, MHP İlçe ve belde belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.


CİHAN