"Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti'dir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 76 milyonun ortak paydasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığı olduğunu söyledi.

Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyetidir
01 Kasım 2013 Cuma 20:11 tarihinde eklendi.


Çelik, Aydın’ın Karacasu ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 3 yeni okulun açılışını yaptı. Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu’nun açılışında konuşan Çelik, “Eğer paranız pulunuz varsa zenginseniz, mevkiiniz makamınız varsa, yani valiyseniz, belediye başkanıysanız, kaymakamsanız, bakansanız, zengin işadamıysanız siz önemli adamsınız demektir. Ama esas olan değerli adam olabilmektir.

Değerli adamlar bu alemden göçüp gitseler bile, üzerinden asırlar geçse bile onlar gömülen bir define gibi değerlerini ve kıymetlerini muhafaza ederler. Peki kimdir değerli adam. İnsanlığın hayrına eser bırakan adamdır. Başkasının derdiyle dertlenebilen insandır. Başkasının yarasına merhem çaldığı için başkasını gözlerindeki parıltıya muhatap olabilen insandır. Hem en önemli hem değerli olabilir mi.

Eskiler buna “Nurun ala nur” derler. Hem önemli hem değerli olmak her faniye nasip olmaz. Bugün çok başbakan geçti bu ülkeden. Bütün başbakanlar önemlidir. Ama Adnan Menderes gönüllerdedir. Niçin? Adnan Menderes hem önemli hem de değerlidir de onun için. Turgut Özal hem önemli hem değerliydi de onun için. Onlar gönüllerde yer oldular.

Bir adam hem adamlığı olan bir adam hem de zenginliği olan bir adamsa biz onu başımızda taşırız. Çünkü veren el alan elden üstündür. Bazı zenginlerin cebinde akrep vardır. Ellerini ceplerine atamazlar. Fuzuli öyle diyor, “Ey cimri zengin malın rahatın artması için.

Senin malın artıkça rahatın kaçıyor. Eğer sahip olduklarını insanlar birileriyle paylaşabilirlerse işte o zaman baş tacı olurlar. İngiltere gibi eğitim problemini çözmüş bir ülkenin başbakanı eğer üç önceliği eğitim diye sayıyorsa bizim eğitimi 9 öncelik diye saymamız lazım. Biz bunun için hükümetimizin, başbakanımızın en heyecan duyduğu yatırımlar Allah’a şükürler olsun eğitim yatırımlarıdır." diye konuştu.

Ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Meclis başkanımızın dediği gibi Türkiye iki yakasını bir araya getirmeyen bir ülke iken Marmaray'la biz iki kıtanın yakasını bir araya getirdik. Hem de denizin altındaki karadan götürerek.

Bu iftihar edilecek bir şeydir. Kendimize güvenelim. İnsanımıza güvenelim, gençliğimize güvenelim. Biz bugün dünden çok daha iyiyiz. Yarınlarda da bu günlerden çok daha iyi olacağız. Farklılıklarımızı zenginlik kabul edelim. Türküyle Çerkeziyle, Lazıyla, farklılıklarımızı birey olarak farklılıklarımız kavga sebebi gırtlağımızı sıkma sebebi değilse, kitlesel farklılığımızı da bu ülkenin zenginliği ve farklı renkleri olarak görelim. Başı açıklar başımızın tacıdır.

Başı kapalılar başımızın tacıdır. Sünnisi başımızın tacıdır, Alevisi başımızın tacıdır. Batılısı doğusu 76 milyonun ortak paydası Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığıdır. Biz bu şekilde birbirimize sarılırsak bizim hem düşmanlarımız hasetten çatlayacak hem de Allah’ın izniyle istikbalimiz çok daha parlak olacaktır." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, daha sonra Karacasu ilçesinde hayırsever işadamı Mustafa Şevki Kavurmacı’nın yaptırdığı 24 derslikli Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu ve 6 derslikli Karacasu İmam Hatip Ortaokulu ile İpbaş ailesi tarafından yaptırılan 18 derslikli Kırçiçeği Anadolu Lisesi düzenlenen törenle eğitim-öğretim hizmetlerine açtı.


CİHAN