Ortaokul öğrencisine cinsel istismar iddiası

İzmir'in Urla İlçesi'nde, şikayet üzerine harekete geçen ekipler, alkol ve uyuşturucu içirdikleri ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki kız çocuğuyla birlikte olmakla suçlanan M.Y.'yi ve bu kişiye uyuşturucu temin ettiği ileri sürülen S.A., E.T. ve Ö.D.'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y. ile E.T. tutuklandı.

13 Kasım 2013 Çarşamba 22:39 tarihinde eklendi, 1.444 kez okundu.
Urla'da yaşayan Orta Okul 8'inci sınıf öğrencisi S.Ç.'nin ailesinin şikayeti üzerine, polis harekete geçti. S.Ç.'yi evinde alıkoyup esrar ve alkol içirdikten sonra cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen M.Y. (22), ilçede motosikletle gezinirken yakalandı. Bu kişiye esrar temin ettiği belirtilen S.A. (16), E.T. (18) ve Ö.D. (18) de gözaltına alındı.
 
Yapılan kontrolde S.Ç.'nin bakire olmadığının anlaşılması ve yaşadığı travma nedeniyle de psikolojisinin bozulduğu belirlendi. Kız çocuğuyla ilişkiye girdiği ileri sürülen M.Y.'nin ifadesinde, erkek arkadaşı olduğunu ve zorla bişey yapmadığını söylediği belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüphelileden M.Y. ve E.T. tutuklandı, S.A. ve Ö.D ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Öte yandan önceki gün ilçede, kuzen iki kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir ilkokulun müdür yardımcısı adli kontrolle serbest bırakılmıştı. İki ay önce de, Anadolu Lisesi'nde okuyan 6 kız öğrenciye tacizde bulunduğu ileri sürülen edebiyat öğretmeni O.Ö.Ö., polis tarafından gözaltına alınmış, sevkedildiği adliyede tutuklanmıştı.

DHA