Ortay Vural’la esnaf arasında 'ayakkabı kutusu' muhabbeti

Edirne’de esnaf ziyareti yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile esnaf arasında 'ayakkabı kutusu' muhabbeti yaşandı.

Ortay Vuralla esnaf arasında ayakkabı kutusu muhabbeti
04 Ocak 2014 Cumartesi 17:03 tarihinde eklendi.

Partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısı için Edirne’ye gelen Vural, partililere hitap ettikten sonra il başkanlığını ziyaret etti. Hükümet Caddesi üzerinde bulunan parti binasından ayrılan Vural, esnaf ziyareti gerçekleştirmek üzere Saraçlar Caddesi’ne geçti. Çok sayıda partilinin de katıldığı ziyarette esnafları sırayla ziyaret edip onlarla sohbet eden Vural, daha sonra bir ayakkabı mağazasına uğradı.

17 Aralık tarihinde İstanbul ve Ankara'da büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenlenmesi ve bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon Euro bulunmasına atıf yaparak Saraçlar Caddesi'ndeki ayakkabı mağazasına giren Vural, “Sizdeki ayakkabı kutuları nasıl acaba? Ayakkabı kutularını söyle.” esprisine esnaf ise, “Biz ayakkabı satıp para koymaya çalışıyoruz. Ama dolmuyor maalesef.” cevabını verdi.

Şehrin en işlek caddesi üzerinde ziyaretlerini sürdüren MHP Grup Başkan Vekili ile giyim mağazası sahibi bir esnaf arasında da 'ayakkabı kutusu' muhabbeti yaşandı. Misafirini kapıda karşılayan esnaf: Sayın vekilim biz ayakkabıcı olmadığımız için kutumuz yok. Ama gömlek kutusu var.
Oktay Vural: Bence vitrine kutu koyun.
Esnaf: Kutu yok
Oktay Vural: Kutuyu görünce millet içeri girer.
Esnaf: Basına sorayım onlarda kutu vardır mutlaka. Alacağım kutuyu koyacağım.
Ortay Vural: Günün anlam ve önemine binaen bir kutu
Esnaf: Çok çalışmanız lazım. Şu uyuyan milleti uyandırmanız lazım. Her gün burada vatandaşla tartışıyoruz. Adam hırsızlık yapana, hırsız değildir diye savunmaya geçiyor. Ne kadar enteresan bir şey. Yani bu insanların beyni yıkanmış.
Ortay Vural: Algıyı yanlış yönetiyorlar. Bunun farkına varıyorlar. İnsanlarımızın mayasının sağlam olduğuna inanıyorum. Fakat başka şeyi gösteriyorlar. Biz ayakkabı kutusunu göstermeye devam edelim. 


CİHAN